BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliye polikarbon milliyetçi suçlaması

AK Parti Grup Başkanvekili Kılıç, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi "polikarbon milliyetçi" olmakla suçladı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, milliyetçiliğin lafla olmayacağını belirterek, "Birilerinin milliyetçiliği polikarbon milliyetçilik, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçiliği ise hizmet milliyetçiliği" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programına katılan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dudaklarının MHP tarafından uzmana okutulması ve küfür ettiği yönünde iddiada bulunulmasına sert çıkarak şunları söyledi:
"Başbakan'ın dudağını okumak yerine söylediklerini kulak vermiş olsalardı, kendileri için çıkar, çözüm yolunun ne olduğu görmüş olacaklardı. Başbakan Erdoğan'da bu ülkenin sorunlarını çözecek kadar akıl, ülkede yaşayan 72 milyona yetecek kadar sevgi, en çözümsüz meselelerin üzerine gözünü kırpmadan gidecek kadar yürek var. Yüreğimizin senine kulak veremeyenler , dudak hareketlerimizden manalar çıkarmaya çalıştılar."

Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: " 'Dudak hareketlerinizde hakaret, küfür var' dediler. Oysa bizim mahalle kültürümüzde, parti disiplinimizde aile ve ahlak anlayışımızda onların saf ettiği cümleleri kullanmanın, hatta burada ifade etmenin imkanı yok. Dudak hareketlerinden imalı laflar çıkarmaya çalışanlara ve siyasi hareketin genel başkanına benim bir tavsiyem var: Hakareti, küfrü, kaba kelimeleri, siyasetçiye ve insanoğluna yakışmayan ifadeleri ve cümleleri duymak istiyorsa, 10 Kasım 2009 tarihinde TBMM'de demokratik açılım ön görüşmeleri yapılırken partisinin yöneticilerinin ve sözcülerinin TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerine baksınlar. Orada daha fazla hakaret, daha fazla kaba söz, kendi sözcüleri tarafından sarf edildiğini göreceklerdir."

"Ne vatanseverlik lafla oluyor ne de milliyetçilik sözle oluyor" diyen Kılıç, bir şiirin mısralarını seslendirdikten sonra şunları kaydetti: "Yani birilerinin milliyetçiliği polikarbon milliyetçilik, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçiliği ise hizmet milliyetçiliği."

Polikarbon inşaat sektöründe kullanılan şeffaf bir plastik malzeme.