BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin sihirli iktidar hesabı

Bahçeli tek başına iktidar olmanın hesapları içinde. Bulduğu formülü de partililere anlattı.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli, her MHP'linin çevrelerinden en az 24 oy getirmesi halinde 19 milyon oy ile tek başına iktidar olacaklarını iddia etti.

ONLARI SÜZÜYORUM

İlkokul arkadaşlarını araştırdığını belirten Bahçeli, "Nerede kim var, nerede kim kaldı onları arıyorum. MHP'nin içinde veya dışındaysa onları süzüyorum" diyerek partide oy seferberliği ilan etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gelen Bahçeli, MHP Tarsus İlçe Binası'nda partililerle biraraya geldi.

EN AZ YÜZDE 40 OLMASI İÇİN

Belirtilen milletvekili sayısına ulaşabilmek için de en az yüzde 40 oy oranına ulaşılması, bunun da 17 ile 19 milyon oy anlamına geldiğine dikkat çeken Bahçeli, 'tek başına iktidar' olabilmek için yüzde 40 oy hedefleyen bir partinin buna ulaşabilmek için plan ve programını yaparak, hedefe ulaşma noktasında emin adımlarla ilerleyeceğini anlattı.

NEDEN OLMASIN?

Bahçeli, "Tüm bunlar gerçekçi değerlendirmelerdir. Parti olarak önümüze koyduğumuz aşılabilir hedeflerdir. 1-1.5 yıl önce kurulmuş birtakım iç ve dış odakların desteğiyle kamuoyunda birden parlatılan bir siyasi iktidar, halktan yüzde 46.6 oranında oy alabiliyor. Peki neden 40 yıllık bir mücadelenin sonucu olan, hükümet deneyimi olan bir parti iktidar olmasın? İşte bunu hesaplayacaksınız. Bunun için bütün ülküdaşlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

HEPSİNİ TOPLARSANIZ 24 EDER

Herkesin kendine göre bir sosyal hayatı olduğunu dile getiren Bahçeli, her insanın aynı zamanda da ilk ya da ortaöğretimin yanı sıra üniversite eğitimi aldığını, belirli bir sosyal çevrede hayatını sürdürdüğünü anlattı. Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi böylesi bir durumda sadece MHP'lilerin oylarını toplamak yerine, nerede ne kadar ülküdaşınız varsa buraya toplayacaksınız. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar gereği bu bir zorunluluktur. Buna mecbursunuz. Ama fert olarak hayatında hiç MHP'ye oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşınızı, ortaöğretimdeki 5 arkadaşınızı, 5 asker arkadaşınızı, 5 mahalle arkadaşınızla birlikte sokaktaki 4 arkadaşınızı bulacaksın. Hepsini toplarsanız 24 eder. Hayatın hiçbir döneminde MHP'ye oy vermemiş şahsi dostluğun, arkadaşlık bağlarıyla 24 'hatır oyu'nun önümüzdeki dönem yapılacak olan genel seçimlerde MHP'ye vermelerini sağlayacak ve bunun çabası içinde olacaksınız.

VE ŞİMDİ DÜŞÜNÜN

Demek ki, bir ülküdaşımın 24 oy getirme kararlılığında ve davranışında olması gerekiyor. Bu 24 oy az bir oy değildir. Şimdiden ben ilkokul arkadaşlarıma bakıyorum. Nerede kim var, nerde kim kaldı onları arıyorum. MHP'nin içinde veya dışındaysa onları süzüyorum. Sonra da MHP'ye oy verdirme gayreti içerisinde oluyorum. Ve şimdi düşünün 49 milyonu 24'e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesi gereken hane sayısını korur. Demek ki, o hane sayısı 24 oy getirirse siz 19 milyon oy ile iktidar olursunuz. Bu inandırıcı olmayan bir hesap mı?"