BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri'nden Kurtlar Vadisi sürprizi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, televizyonda yer alan haberlerin ve dizilerin içeriklerini eleştirdi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, şiddetin giderek artmasında medyanın rolüne değindi dizileri eleştirdi. Kurtlar Vadisi'ni izlemediğini söyleyen Bahçeli, Flash TV'de adını vermediği bir programın kendisini gerdiğini açıkladı. Dizilerdeki yozlaşmaya örnek olarak da 'Çocuklar Duymasın'daki Havuç'u gösterdi:

"Eğitici olmalı. Mesela Çocuklar Duymasın. Havuç eğitile eğitile büyüdü. Ama büyüdükten sonra raydan çıktı, reyting kurbanı oldu."

Toplumsal suçların giderek arttığına işaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, bunda medyanın önemli katkısı olduğunu söyledi. Akşam gazetesinde yer alan Bahçeli'nin değerlendirmeleri şöyle:

YAYINLAR KÖTÜ:
Türkiye, dizi filmlerden, haberlere kadar kötü yayınla karşı karşıya. Gazetelerin üçüncü sayfası, televizyonların ana haber bültenleri takip edilemez hale geldi. Cinnet ve cinayetlerin bu kadar gösterilmesinin kime ne faydası var? Dizilerde genellikle cinayet motifleri, hukuk dışı uygulamalar, kuvvet kullanarak sonuç alma eğilimleri çok fazla işleniyor. Toplumdaki gerginlikler de aynı sonuçları vermeye başlıyor, toplumsal suçlar artıyor. Cinayet,  cinnet toplumun tüm katmanlarına yaygınlaşıyor. Her gün televizyonlarda bunun nasıl olduğu gösteriliyor.

SİLAH DENİYOR, BALTAYLA DOĞRUYOR: İşsizlik, yoksulluk, çaresizlik yüzünden toplumun yaşantısında  sıkıntıları var. O sıkıntılar insanları depresyona sürüklemiş. Bıçak sırtında olan insanlarımız var. Tedavi olmuyor ve bir aile faciasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir kişi yolda giderken, 'Bir insanı vurabilir miyim' diye silah denemesi yapıyor ve bir genci öldürüyor. Buna benzer iki kişi birbirini baltayla doğramış. Arabayla gidiyorsunuz birisinin üzerine su sıçratmış oluyor. Mutlaka şiddetle cevap veriyor. Asayişsizlik en az terörle mücadele kadar önemli. Büyükşehirler yaşanamaz hale geldi. Bunu bir devlet ve sosyal politika haline getirmek lazım.

REHABİLİTE ETMEK LAZIM: Bunu gidermek lazım. Bunu hoşgörü ile hiçbir televizyon patronu göremez. RTÜK'ün önemli görev üstlenmesi lazım. Toplumu rehabilite edecek programlarda yarar var. Sosyal antropologlara ve psikologlara ihtiyaç var. Üniversitelerin o kadar enstitüsü, programı var ama hiçbir tanesi bu konuya eğilmiyor.

'BÖYLE DEVAM EDER' DEYİP KAPATIYORUM
DİZİLERİN 'eğitici olması gerektiğini' vurgulayan Bahçeli şöyle devam etti: Mesela bizde bir dizi var.  'Çocuklar Duymasın' diye. Gayet güzel eğitiyordu. Havuç eğitile eğitile büyüdü. Fakat büyüdükten sonra raydan çıktı. Reyting uğruna Havuç gitti. Karadağlar diye bir dizi var. Tefecilik, kumarhane, her şey meşru. Kurtlar Vadisi'ni izlemiyorum. Bunları izlemiyorum. Bilgi sahibi olmak için muhtevasına bakıyorum. 'Bundan sonra muhtemelen böyle olur' diyerek kapatıyorum. Mesela bir tane hem siyasal içerikli hem bir aile dramı olan yeni dönem programı var. 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' diye o var. Diğerleri var. Hepsi üzerinde durulması gereken şeyler.

FLASH'TAKİ PROGRAM ÇOK GERİYOR
DİZİLERDE bakıyorsunuz genç kızın veya delikanlının intihar olayı. 10 gün içinde  3-4 benzer intihar olayına rast geliyorsunuz. O zaman televizyonların eğitici vasfı, haber verme vasfının gerisine düşüyor.

SAĞLIK PROGRAMI FAYDALI: Sabah saat 10.00'da ev hanımları işlerini bitirmiş bir kahve içip televizyonda program seyredecek. Sağlık programı, eğlence programı faydalı ama ismini vermiyorum öyle bir program var ki Flash TV'de gördükten sonra gerilmemek mümkün değil. İnsanların mutlu yaşamalarını sağlayacak şeyler olması lazım. Eskiden Küçük Ev diye bir dizi vardı. İki tane çocuğun hem aile sorumluluğu ve hem de aile içerisindeki yaşantılarını düzenleyen çok eğitici unsurlar vardı. Onlar özel olarak çekilmiş dizilerdi.

İŞTE MHP LİDERİ'NİN TV KARNESİ
KURTLAR VADİSİ:
İzlemiyorum.
ÇOCUKLAR DUYMASIN: Gayet güzel eğitiyordu. Havuç eğitile eğitile büyüdü. Fakat şimdi reyting uğruna Havuç gitti.
ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ: Hem siyasal içerikli, hem aile dramı. Üzerinde durulması gerekir.
KARADAĞLAR: Her şey meşru.
KÜÇÜK EV: Aile yaşantısını düzenleyen eğitici unsurlar vardı.