BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'nin notuna AK Parti'den ilk yorum!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, MHP Genel Başkanı'nın kasetlerle ilgili yazdığı 'nota' ilk yanıtı verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'devlet, görevini yerine getirmiyor, biz de genel seçimlerde millete gideceğiz' sözlerine "Bahçeli istese de istemese de millete gidiyoruz" yanıtı verdi. Erdem, MHP'deki kaset skandalının faillerinin de parti içinde aranması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta bulunan Erdem, kentteki Çamlık Restoranda düzenlenen programda MÜSİAD, TÜMSİAD ve ASİAD'lı yöneticilerle bir araya geldi.

KASETLERİN SORUMLUSU MHP İÇİNDE

Erdem, bir gazetecinin MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'devlet, görevini yerine getirmiyor, biz de genel seçimlerde millete gideceğiz'  eleştirisine ilişkin sorusuna, şöyle cevap verdi:

''Zaten millete gidiyoruz. Yani Devlet Bahçeli istese de istemese de şu anda seçime gidiyoruz. Tabi MHP'nin bu kaset olayı bizim dışımızdaki bir gelişme. Yani inanıyorum, kanaatimde o yöndeki 'belki parti içerisinde bir hesaplaşma, belki parti üzerine hesap yapanların yaptıkları bir organizasyondur' diye düşünüyorum. Siyaseten de biz bu konulara da çok fazla girmek istemiyoruz. Yani çok da etik bulmuyoruz. Yani kasetler üzerinden siyaset yapmayı, bunları konuşmayı ama şunu da ifade edeyim, bütün bunlar bir şeyi gösteriyor; bu herkes için, özellikle bu milletin önünde bulunan önder durumunda olanlar davranışlarına, hareketlerine çok dikkat etmek durumundalar. Belli ki geldiğimiz çağda artık gizli kapaklı hiçbir şey kalmıyor. Her şey gün ışığına çıkabiliyor. O bakımdan insanlar çok dikkat etmeli diye düşünüyorum. Dikkat etmedikleri zaman yalnız partilerine değil, siyaset kurumuna da zarar veriyorlar. Buna da kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum.''