BIST 10.182
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.471,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İstanbul'dan barış ilan etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, Kürt sorunun çözülememesindeki sorumluyu açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye barışı getireceklerini belirterek, ''Siyaset kurumu görevini yapmadı. 30 yıldır süren çatışma dönemini bitireceğim. Bedeli ne olursa olsun barışı getireceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda, seçim otobüsünün üstünden halka seslendi. Aile sigortası projesinden bahseden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bu sorunların çözüleceğini, bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını getiren partinin CHP olduğunu, CHP'li kadın milletvekillerinin Meclis'te ülkenin sorunlarını dile getireceklerini bildirdi.

CHP'nin ikinci bir devrime imza atacağını, aileleri güvence altına alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, miting alanındakilerin sloganları üzerine, ''Vur vur inlesin, AKP dinlesin diyorsunuz. AKP'ye dinleteceğim hiç merak etmeyin. Onun gövdesini bütün Türkiye'de ben silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. Dallarını silkeleyin ama aşağıya meyve düşebilir diye beklemeyin, dikkatli olun her an Recep düşebilir'' diye konuştu.

ŞİFRE İDDİASI

''YGS'de şifre'' iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin öğrencinin geleceğiyle oynandığını, çocuklarının geleceğiyle oynanan ailelerin 12 Haziran'da AK Parti'ye ''dersini vermesi gerektiğini'' kaydetti.

Yasakların olmadığı, internetin kısıtlanmadığı bir ülke istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Barışın, huzurun olduğu bir ülkeyi getireceğiz. Herkes huzur içinde olmalı. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Siyaset kurumu görevini yapmadı. 30 yıldır süren çatışma dönemini bitireceğim. Bedeli ne olursa olsun barışı getireceğiz. Herkes huzur içinde olmalı'' diye konuştu.