BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Komutanlarının omzunda tahliye oldu

Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve onu bekleyen yakınlarının tahliye sevinci cep telefonu kamerasına yansıdı.

Abone ol

Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve onu bekleyen yakınlarının tahliye sevinci cep telefonu kamerasına yansıdı.

İkinci Ergenekon davasında, 2 yıl 8 aydan beri tutuklu olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin tahliye sevinci Hasdal Askeri Cezaevi'nin kafetaryasında onu bekleyen yakınlarının cep telefonu kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, Teğmen Çelebi tebrikleri kabul ediyor. Ailesiyle kuçaklaşan Çelebi, tutuklu askerlerin yakınları olduğu sanılan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık tarafından karşılanıyor. Herkes sevinç içinde Teğmen Çelebi'ye sarılıyor. Bir ara kalabalık Çelebi'yi alkışlıyor.

Sık sık kendisinin tahliyeyi istemediğini, Silivri'de komutanlarının yanına gitmek istediğini söyleyen Çelebi, "ama tahliye ettiler" şeklinde konuşuyor. Teğmen Çelebi'nin yanında bulunan bir kişi de sık sık burası askeri bölge, sen hala subaysın, ona göre konuş diye uyarıda bulunuyor.

KOMUTANLAR OMUZLARA ALDI

Bu arada bu görüntülerden hemen önce yaşananlar da Çelebi'nin avukatı Serkan Günel'den öğrenildi. Buna göre; Teğmen Çelebi cezaevinden uğurlanırken, Poyrazköy davası sanıklarından Binbaşı Eren Günay ve Balyoz davası sanıklarından Albay Nedim Ulusan cezaevinde etkinliklerde kullandıkları ortak alanda bulunan trompetlerini alıp Harbiye Marşı'nı çalmaya başladı. Tutuklu tüm sanıklar da hep bir ağızdan marşa eşlik etti. Marş okunduktan sonra Çelebi'yi Balyoz Davası'nın tutuklu sanıkları Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar omuzlarına aldı.

PİLOTLUK GÖREVİNE BAŞLAYACAK

Gözaltındayken telefonuna 'sehven' 139 adet Hizbuttahrir üyesinin telefonunun yüklendiği ortaya çıkan 2. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi, tahliyesinin ardından Ankara'ya giderek Karakuvvetleri Komutanlığında helikopter pilotluğuna başlaması bekleniyor.