BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Walt Disney benzetmesi

Bahçeli "çocuklara izletmeyin" çağrısı yapan Başbakan Erdoğan'a esprili şekilde yanıt verdi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, ''Sayın Bahçeli konuşurken çocuklarınızı televizyondan uzak tutun'' çağrısına esprili bir şekilde yanıt verdi. Bahçeli, "Sayın Başbakan'ı, çocuklara tavsiye ediyorum, devamlı seyretsinler. Çocukların Sayın Başbakan'ı seyretmelerinde yarar var. En azından Walt Disney filmlerini seyretmiş kadar neşelenecekleri kanaatindeyim...)'' dedi.

Bahçeli, bütçe görüşmelerinden sonra soruları yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın, DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde Merkez Bankasından bazı bankaların döviz çekerek aşırı derecede kazanç elde ettikleri iddiasında bulunduğunu belirten Bahçeli, bunun çok ağır bir suçlama olduğunu ifade etti.
Başbakan Erdoğan'ın bu iddialara açıklık kazandırması gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:

''Kendisi 7 yıldan bu yana iktidardadır. İki şeyi dürüstçe yapması lazımdır. Merkez Bankasından çekilen para ne kadardır ve bu çekilen paralar hangi bankalara ne kadar gitmiştir? Bütünüyle açıklamasında yarar var. O zaman bazı bankalar bu parayı neden çekmiştir, ihtiyaçları nelerdir? Kriz yaratmanın arkası, önü nedir? Açıklaması lazım. Açıklamazsa, biz grup konuşmamızda, Mecliste anlatacağız. Açıklamasında ülkemiz açısından fayda var. 2001 krizinin pimini kim çekti? Bu sorunun cevabını açıklaması lazım Sayın Başbakan'ın. Bu pimi kim çekti, bu kriz niye yaşandı, bundan sonra siyaset nasıl gelişti, bu siyasetin sonucunda AKP nasıl iktidar oldu?''

ERDOĞAN'A WALT DİSNEY BENZZETMESİ

Erdoğan'ın, ''Sayın Bahçeli konuşurken çocuklarınızı televizyondan uzak tutun'' şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, ''Kendisi bizi iyi dinlemiyor anlaşılan. Bu tür polemiklere gerek yok. Ben kalkıp desem ki (Sayın Başbakan'ı, çocuklara tavsiye ediyorum, devamlı seyretsinler. Çocukların Sayın Başbakan'ı seyretmelerinde yarar var. En azından Walt Disney filmlerini seyretmiş kadar neşelenecekleri kanaatindeyim...)'' dedi.

DTP İSTİFA YORUMU

Devlet Bahçeli, kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifa edecekleri yönünde karar almaları ile ilgili soru üzerine de bu kararın onların siyasi tercihleri olduğunu söyledi. Bahçeli, istifa dilekçelerinin Genel Kurulda oylanması sırasında nasıl bir tavır sergileyeceklerine yönelik soruya da ''Genel Kurula hele bir gelsin bakalım'' yanıtını verdi.