BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli’den sağduyu çağrısı

MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu olayların ilk gününden itibaren devlet erkanının buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla...

Abone ol

MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu olayların ilk gününden itibaren devlet erkanının buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri, o devlet büyüklerinin karşılanması için başta emniyet mensuplarının ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması, hizmetlerin aksamasına, koordinasyonun zayıflamasına sebebiyet vermektedir" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’nın Soma ilçesine geldi. Soma’da madende hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret eden Bahçeli, ardından MHP Soma İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Bahçeli, "Milletimizin acısı çok büyüktür. Yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Devletimizi eldeki imkanlarla olayın baş gösterdiği andan itibaren en verimli gayreti göstererek hayatlarını kaybetmiş olanları dışarıya alma hem de içerde mahsur kalanları kurtarabilmek çıkarabilmek hem de yaraları sarabilmek açısından üstün gayret gösteriyor. Özellikle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız Bey’in olayın başlangıcından itibaren Soma’da bulunması, kriz yönetimini üstlenmesi ve gece gündüz devletin imkanları, bürokrasi, sivil toplum kuruluşu ve kurtarma ekipleriyle koordineli çalışmış olması, devletimizin yanında olduğunun bir işareti olarak görülmektedir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın belediyenin bütün imkanlarıyla Soma’da ve Soma halkının yanında bulunması elden gelen gayretleri ortaya koyması kriz yönetimiyle koordineli çalışması hayırlı adımlar olmuştur. Yaralarımız mutlaka sarılacaktır. Hayatlarını kaybetmiş olan aziz şehitlerimizin aileleri evlatları devletimiz tarafından yalnız bırakılmayacaktır" dedi.

"BURAYA GELENLER SAKİN VE SERİNKANLI OLMALI"
Soma’da yaşanan facianın ardından devlet büyüklerinin bölgeye gelerek incelemelerde bulunmasının arama kurtarma çalışmalarında aksaklıklara neden olduğunu dile getiren Bahçeli, "Ülkemizde zaman zaman çok büyük acılara sebep olan olaylar yaşanmaktadır. Bu olayların ilk gününden itibaren devlet erkanının buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla gelişleri, o devlet büyüklerinin karşılanması için başta emniyet mensuplarının, ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması hizmetlerin aksamasına, koordinasyonun zayıflamasına sebebiyet vermektedir. Buraya gelen her kim ise sakin ve serinkanlı olmalı. Toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verebilecek davranışlardan da uzak durmalıdır" ifadelerini kullandı.
(İHA)