BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.401,33
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden korkunç iddia!

MHP Lideri Devlet Bahçeli öyle bir iddiada bulundu ki TBMM sarsılacak. İddianın doğru çıkması ihtimalini düşünmek bile insanı korkutuyor.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den müthiş iddia. Bahçeli, TBMM içinde PKK terör örgütüne yardımcı olan 96 milletvekili olduğunu ileri sürdü.

LİSTELERİ YAYINLANIYOR

Bahçeli partisinin kapalı grup toplantısında, bugün ele alınacak tezkere öncesinde grubuna terör ve terörle mücadele ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bahçeli, bazı yabancı Internet sitelerinde ve PKK sempatizanı ve yönledirmesiyle yayın yapan yurtdışındaki bazı yayın organlarında TBMM içinde PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen milletvekillerinin listelerinin yayınlandığını hatırlattı. Bu listeleri kaynak gösteren Bahçeli'nin, 96 TBMM üyesi milletvekilinin PKK'ya yardımcı olabilecekleri ihtimalini dile getirmesi, MHP milletvekilleri arasında da dikkatle izlendi.

BİZ DİK DURALIM

Bahçeli'nin, "Bu nedenle MHP grubunun yarın yapılacak tezkere oylamasında tek vücut ve eksiksiz durması çok önemli" dediği de öğrenildi.

Bahçeli'nin yapılan son saldırının 'kardeş kavgası' çıkartmaya dönük bir girişim olduğu uyarısında da bulunduğunu ve çok dikkatli davranmak gerektiğini söylediği de belirlendi. Bahçeli, "bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

AKP İÇİNİ Mİ İŞARET ETTİ?

Bahçeli'nin yabancı yayın organlarındaki listeleri kaynak göstererek işaret ettiği 96 PKK sempatizanı milletvekili ile ilgili sözleri, MHP milletvekilleri arasında da değişik yorumlara neden oldu.

DTP'lilerin liste dışında tutulması halinde 75 DTP'li olmayan milletvekilinin de PKK yandaşı olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bu durumda, Bahçeli'nin işaret ettiği bu milletvekillerinin MHP dışında olduğu da kabul edilirse; geriye CHP ve AKP kalıyor. Bu durumda doğu ve güneydoğu bölgesinde çok sayıda miletvekili çıkartan AKP grubunun işaret edildiği yorumları da yapıldı.

Bahçeli'nin bu sözleri çok tartışılacak.