BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.400,35
HABER /  POLİTİKA

Milletvekillerinden SMS ayıbı

Milletvekillerinden SMS skandalı. Cep telefonu faturasını devlet ödeyince hayırseverlik duyguları kabardı..

Abone ol Milletvekillerinin cep telefonu faturasını devlet ödüyor. Fatura bedava olunca vekiller kısa mesajla vakıflara yüklü miktarda bağış yapmışlar.

Sadece bağış değil, eşine dostuna bedava kontör gönderen vekiller de tespit edildi.

Hayırsever vekiller vakıf ve derneklere devlet kesesinden bağış yapmış. Üç aylık bedava bağış ve hediye kontörün devlete maliyeti 150 YTL oldu.


CNN Türk'ten Melek Erhan'ın haberine göre milletvekillerinin cep telefonlarından vakıf ve derneklere bağış yapması TBMM Başkanlığı'nı harekete geçirdi.

Devletin parasıyla bağış ve eşe dosta hediye kontör dağıtmışlar

Vekillerin cep telefon faturaları otomatik olarak ödeniyor. Vekil başına ödeme limiti ise yılda iki maaş tutarı. Yani yaklaşık 16 bin YTL. Ancak Meclis Başkanlığı telefon fatura dökümlerini ayrıntılı olarak inceliyor.

Bu inceleme sırasında, 2008 yılı içinde 311 milletvekilinin faturası denetime takıldı. Vekiller, Türk Kalp vakfı, Mehmetçik Vakfı başta olmak üzere birçok dernek ve vakıfa faturasını Meclis'in ödediği cep telefonlarından bağış yaptığı ortaya çıktı.

Maaşlarından kesilecek

Bedava bağışın ve hediye kontörün devlete mayıs-haziran-temmuz aylarını kapsayan üç aylık faturası 150 bin YTL. Ama Meclis Başkanlığı, bu duruma dur diyerek, bu parayı 311 milletvekilinin maaşından kesmeye karar verdi.