BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den anketlere sert eleştiri!

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti'yi yüksek oranlarla iktidar gösteren anketleri topa tuttu

Abone ol

Devlet Bahçeli, AK Parti'yi yüzde 40'la tek başına iktidar gösteren kamuoyu araştırmalarını eleştirdi.

'Türkiye'den kaçmazsan millet nasıl rezalet içinde olduğunu bilir' diyen Bahçeli, yapılan anketlerin de toplumu yanıltmak amaçlı yapıldığını ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaset istifalarının ardından önceki gece geç saatlare kadar Genel Merkez'de çalıştı. Bahçeli, dün ilk olarak parti avukatı Hamit Kocabey ile görüştü. MHP Lideri dün de Isparta, Burdur ve Antalya'da partisinin düzenlediği mitinglere katıldı.

"TÜRKİYE'DEN KAÇMAZSAN NASIL REZALET İÇİNDE OLDUĞUNU GÖRECEKSİN"

Başbakan Erodğan'ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yaptığı eleştirilere karşı çıkan Bahçeli, şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan, ülkeye hizmet etmiş ne kadar siyasetçi varsa onları aşağılıyor. Bunu Süleyman Demirel Bey'in ilinde olduğu için söylemiyorum. Ne var ne yoksa Recep Tayip Erdoğan olan kendisinden başlatmaya çalışıyor. İktidardan düştüğün zaman, nasıl bir rezalet içinde olduğunu Türkiye'den kaçmazsan, bu millet yakından bilecektir."

AK PARTİ'NİN OYU HALA YÜZDE 40'IN ÜSTÜNDEYSE...

Bu iktidar döneminde yandaşlara, işbirlikçilere ve hanedanlara uygulanan rant ekonomisinin diğer yanda yoksulluk ekonomisini sömürü aracı haline dönüştüğü bir ekonomik modelin uygulandığını savunan Devlet Bahçeli,işsiz sayısının 6 milyon, yoksulun da 13 milyon olduğunu anlattı. Bu manzara ortatayken Ak Parti'yi hala yüzde 40'la tek başına iktidar gösteren kamuoyu araştırmalarını eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: "Bunlar özel olarak yönlendirilmiş, AKP'den beslenen kamuoyu araştırmalarıdır. AKP'nin oyu yüzde 40 ve üzerindeyse olsa olsa bunların beslemeleriyle, kamuoyunu oluşturmak görevini üstlenmiş olmalarıdır. Ama gerçek, yapılan araştırmalar değildir."