BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'da donanma üssüne saldırı

11 kişiyi öldüren militanlar, bazı askerleri rehin aldı. Rehin alınanlar arasında Çin askerleri de var. Pakistan Talibanı, saldırıyı Usame bin Ladin'in öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirdiğini açıkladı.

Abone ol

Pakistan'ın Karaçi kentinde bir askeri tesise düzenlenen saldırıda en az 11 asker öldü. Mehran donanma hava üssünü basan militanlar, bazı askerleri rehin aldı.

Rehin alınanlar arasında Çinli askerler de bulunuyor.

Saldırının sorumluluğunu Pakistan Talibanı üstlendi.

Taliban Sözcüsü İhsanullah İhsan, Reuters ajansına, "Saldırı, Usame bin Ladin'in şehit edilmesine misilleme olarak düzenlendi. Bu, hala birlik içinde ve güçlü olduğumuzun kanıtıdır" dedi.

Pakistan Talibanı, Amerikan askerlerinin Pakistan'da 2 Mayıs'ta Usame bin Ladin'i öldürülmesinden sonra misilleme tehdidinde bulunmuştu.

Örgüt sonrasında Pakistan'da bazı saldırılar düzenledi.

Uçaklara roket

Pakistanlı yetkililere göre, ağır silahları bulunan 10 kadar militan gece Mehran üssünde üç hangara bombalı saldırı düzenledi. İçişleri Bakanı Rehman Malik, militanları bir binada sıkıştırdıklarını, bu kişileri öldürmek ya da yakalamak için operasyonların devam ettiğini söyledi.

Olay yerindeki BBC muhabiri Seyid Şuayip Hasan'a göre, militanların ilk hedefi pistteki uçaklar ve hangarın yakınlarındaki teçhizattı.

Görgü tanıklarına göre, militanlar birkaç uçağa roketatarla saldırdı. Saldırıda hasar gören uçaklar arasında Amerikan yapımı P-C Orion denizaltı uçağı da var.

Saldırıda en az iki uçağın alev aldığı belirtiliyor.

Saldırganların daha sonra üssün merkezine ilerlerken hedef gözetmeksizin etrafa ateş açtığı haber veriliyor.

Askeri yetkililer, çatışma sırasında bazı militanların öldürüldüğünü açıkladı.