BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 24 oy sorusuna ilginç cevap

Her ülkücüden 24 oy isteyen Bahçeli'nin emrini şu ana kadar yerine getiren partili çıkmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Her ülkücüden 24 oy isteyen Bahçeli'nin dediğini yapan partili çıkmadı. Bahçeli konuyla ilgili soruya "Arkadaşlar çalışıyorlar" cevabını verdi.

Tek başına iktidarı hedefleyen Bahçeli'nin hesabı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bu yolla 19 milyon oya ulaşmayı hedefleyen Bahçeli'nin talimatını yerine getiren oldu mu?

İşte merak edilen soruya Bahçeli TÜSİAD kokteylinde cevap verdi. Milliyet'te yer ayan habere göre Bahçeli'ye 24 oyu getiren ülkücü bulunamamış.

"İLKOKUL ARKADAŞINI BULMAK ZAMAN ALIYOR"

Bahçeli, her ülkücünün 24 oyu getirmesini içeren iktidar hesabına ilişkin olarak, “24 oyu bulduğunu size ileten oldu mu?” sorusunu ise, “Henüz bulup getiren olmadı. Tabii ilkokul arkadaşını bulmak zaman alıyor. Arkadaşlar çalışıyorlar” diye yanıtladı.

24 KİŞİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Bahçeli'nin tek başına iktidar planını hatırlatmakta fayda var:

"Hayatında hiç MHP'ye oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşınızı, ortaöğretimdeki 5 arkadaşınızı, 5 asker arkadaşınızı, 5 mahalle arkadaşınızla birlikte sokaktaki 4 arkadaşınızı bulacaksın."

49 MİLYONU 24'E BÖLERSENİZ

İşte bu 24 oydan yola çıkan Bahçeli, sihirli formülü şöyle açıklıyordu:

"Ülkücü sayısını da yaklaşık olarak Ve şimdi düşünün 49 milyonu 24'e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesi gereken hane sayısını korur. Demek ki, o hane sayısı 24 oy getirirse siz 19 milyon oy ile iktidar olursunuz. Bu inandırıcı olmayan bir hesap mı?"