BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.421,02
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 1 Kasım için kaos uyarısı!

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım'da AK Parti'nin yeniden az bir farkla tek başına iktidara gelmesi halinde, ülkeyi yeni bir kaosun beklediğini iddia etti. Bahçeli, Tuğrul Türkeş'e de iktidar göndermesi yaptı.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Kasım sonrası Erdoğan'ın eliyle Türkiye'nin kaosa sürüklenebileceğini iddia etti. Cumhurbaşkanı'nın anayasadaki görev ve yetkilerinin dışına çıktığını ve kendi söylediği fiili duruma dayanak başkanlığını ilan edebileceğini öne süren Bahçeli, bir kez daha 5'inci parti vurgusu yaptı, koalisyon hükümeti kurulamassa olası siyasi tıkanıklığın bu şekilde çözümlenebileceğini kaydetti.

Devlet Bahçeli, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. 1 Kasım seçim sonuçlarının ülkeyi kaosa sürükleyebileceği uyarısında bulunan Bahçeli, Erdoğan'ın başkanlık payalinin bu süreci tetikleyebileceğini kaydetti. İşte Bahçeli'nin o açıklamaları;

"Bu seçim sonucu önemli kaoslar yaratabilir, kabuslar yaratalibilir. Mesala diyelim ki çok az bir farkla, AK Parti eğer devletin tüm imkanlarını seferber ederek birinci

Akşener belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHP'yi de iyi anlamak lazım

parti konumuna geldiği zaman, Sayın Cumhurbaşkanı daha önce kullandığı bir ifadeyi faaliyete geçirebilir. "Ben devlet başkanıyım" dediği anda önemli bir kaos yaşanır. Bunu kabullenemiyor, Anayasa'daki görev ve yetkilerini aşıyor. Fiili durumdan bahsediyor ve olası tek başına iktidarda büyük sıkıntılar olur. 

"AK PARTİ-CHP KOALİSYONU HEDEFLENİYOR"

Televizyonlarda bir takım araştırmacılar, 7 Haziran seçimlerinden farklı bir durumun olmayacağını ve koalisyonlar dönemini işaret ediyor. AK Parti ve CHP'yi koalisyona yakıştıran ve MHP'ye çok gerilerde gösteren bir takım araştırmalar dile getiriliyor. Bu da ikinci bir kabus unsurudur. Çünkü bu defada da koalisyon kurulamaması halinde çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilir. 1 Kasım seçimleri, bu fiili durumu hayata geçirmeyen ama istikrar gösteren bir sonuç elde edilmelidir.

AK PARTİ'DEN 5'İNCİ PARTİ ELEŞTİRİSİ

Bizim sözlerimizi kendi amaçları doğrultusunda istismar edeceklerdir. Siyasi hayatımızı, tecrübelerimize dayanarak analiz ettiğinizde bunlar yaşanmıştır. Örneğin 3 partiyle başlayan yasama yılı 4,5 hatta 6 parti ile seçimlere gidilmiştir.

Siyasetteki tıkanıklığı gidermek için yeni oluşumlara gidilmiştir. MHP'yi kimse suçlamasın. Gerçek politika üreten bir siyasi partiyiz. Biz de iktidar hevesini alamayanlar, bulundukları yerde iktidar olduklarını mı sanıyorlar?

"AKP iktidarını istemiyor. Birileri kalkıp sen merak etme sayın cumhurbaşkanı 17-25’in hesabı sorulmayacak, cumhurbaşkanı fanusunun içine rahatlıkla girebilir. Ama korku yanlışlara sevk ediyor. Sen kuzu kuzu diyorsan, milletimiz bana yetki verirse bozkurt gibi kaçak saraya girer gereğini yaparım."

"SEÇİMLER BIKKINLIK YARATTI"

Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz. 20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgun. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak ama başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli bakışı olmalıdır.

"OY KAYBI OLURSA NE YAPACAKSINIZ?"

Partimin başında olurum. 3-5 dışardan besleme unsurlarla MHP tuzağa düşmez. AK Troller bir kişiyi yıldız yapmaya kalkmasınlar. Kimse de kendisini harcatmasın.

SİNAN OĞAN VE MERAL AKŞENER TARTIŞMALARI

Bunlar dışarda bazı çevrelerin MHP üzerinde akıllarınca bir yara açmaya çalışıyorlar. 1. Şahıs MHP'den ihraç edilmiştir. Bunun üzerine spekülasyon yapmak isteyenler varsa ya parti kursunlar ya da partiye aldırsanlar.

Akşener belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHP'yi de iyi anlamak lazım. Türkiye'nin en demokrat partisi MHP'dir.

MHP’de Genel Başkan’a rakip oluyor diye kimse dışlanmaz. Partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Ama dışlanmamışlardır. Günü geldiğinde kucaklaşma, buluşma olmuştur. AK Trollerin övdüğü insanı ben MHP’den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin.

TUĞRUL TÜRKEŞ KONUSU

Sayın Türkeş haddini ve sınırını bilmelidir. Bu hareket onu iyi taşımıştır. Kendisi biraz daha sakin, soğukkanlı ve bulunduğu yere de daha uyumlu olmalıdır."