BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da isitifa edecek mi?

İngiltere'de istifa eden 3 parti lideri gibi 7 Haziran seçimleri sonrası kaydedenler görevi bırakacak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İngiltere'de genel seçimleri kaybeden 3 parti liderinin istifa etmesinin ardından gözler Türkiye'deki 2015 genel seçimlerine çevrildi.

İşçi Partisi lideri Ed Miliband, Liberaller'in lideri Nick Clegg ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri aşırı sağcı Nigel Farage istifa etti.

İLK ÇAĞRI DAVUTOĞLU'NDAN 

Peki Türkiye'de 7 Haziran seçim sonuçları nelere yol açacak? İngiltere'deki gibi kaybeden partilerin liderleri koltuğu bırakacak mı?  İngiltere'deki seçim sonuçlarını gündeme getiren Başbakan Davutoğlu, dünkü Adıyaman mitinginde muhalefet partilerine "Buradan Demirtaş'a, Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum; eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allah'ın izniyle, ertesi gün bırakacağım, peki siz bırakmaya hazır mısınız koltuklarınızı?" diye seslenmişti.

TÜRKİYE'DE KİMLER İSTİFA EDECEK?

Bu davete Demirtaş, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun ne yanıt vereceği merak konusu oldu. Erdoğan'a karşı 5 seçimi kaybeden ve geçtiğimiz haftalarda "yüzde 35 alamazsam bedelini öderim" diyen Kılıçdaroğlu, olası başarısızlıkta ne yapacak? Bahçeli'den konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklama gelmedi.

İSTİFALARI KİM NASIL GÖRDÜ?

İngiltere'deki genel seçim sonuçları ve sonrasında yaşananlar Türkiye'de yandı buldu. Gazeteler şok istifaları manşetlerine taşıdı. Çok sayıda gazete konuyu 1. sayfadan gördü.

"Hürriyet gatezesi "Kaybeden 3 istifa eden 3" başlığıyla verirken, Sabah "İngiltere koalisyona geçit vermedi" diye verdi. Star "Birilerine örnek olsun" başlığını kullanırken, Vatan gazetesi istifaları "52 dakikada üç istifa" başlığıyla başlığıyla manşetten duyurdu.

Yeni Şafak "Kaybeden bıraktı" manşetiyle verdiği haberde "CHP ve MHP örnek alsın" ifadelerini kullanıldı. 

Cumhuriyet gazetesi "Kaybeden gidiyor" derken, Zaman gazetesi 1. sayfanın altında gördüğü haberi "Cameron fark attı İngiltere sallandı" başlığıyla duyurdu.

Türkiye gazetesi "10 numara demokrasi" başlığını atarken, Milliyet "30 yılın hezimeti" ifadesini kullandı.