BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Zeki Alasya'nın cenazesi ne zaman nerede olacak?

Zeki Alasya'nın cenazesi ne zaman defnedilecek? Vefatıyla Türkiye'yi hüzne boğan Alasya'nın cenazesi nereye defnedilecek?

Abone ol

Zeki Alasya'nın cenazesi ne zaman nereye defnedilecek ? Dün sabah tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını yitiren usta oyuncu Zeki Alasya sevenlerini yasa boğdu.

ZEKİ ALASYA PAZAR GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Alasya, pazar günü Levent Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ZEKİ ALASYA'NIN HASTALIĞI NEYDİ?

18 Nisan 1943'de Kıbrıs'ta dünyaya gelen Zeki Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri özel bir hastanede tedavi görüyordu. 

ZEKİ ALASYA İÇİN HASTANEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hastaneden yapılan açıklamada, "Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri  tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32'de vefat etmiştir" denildi.

zeki-alasya.20150508112601.jpg

Bir süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında tutulan Zeki Alasya'nın hayatı, filmleri, yaşamı ve tüm merak ettikleriniz...

İŞTE GERÇEK ADI

Tiyatro, Sinema ve yönetmen olan Zeki Alasya, tam adıyla Zeki Şenol Alasya, 18 Nisan 1943 yılında İstanbul Şehzadebaşı'da dünyaya geldi. Aslen Kıbrıslıdır. Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir. Robert Koleji'nin orta bölümünden mezun olan sanatçı, Okul döneminde bir yandan tabelacılık yapıyordu.

ZEKİ ALASYA'NIN SANAT HAYATI 

rosunda amatör olarak başladı. Bir süre dekoratörlük ve rehberlik yaptı. 1964 yılında, Arena Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı. Mister Nato, Kargalar Okulu, Şampanya ve Viski gibi oyunlarda rol aldı. 1965'te Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra 1967'de Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Bu topluluğun tüm oyunlarında oyuncu, yazar, yönetmen olarak çalıştı.

zeki-alasya-hastaligi.jpg 

ZEKİ ALASYA'NIN İLK FİLMİ

Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. 37 yıl boyunca birçok filmde beraber yer aldılar. 1977'de de yönetmenlik yapmaya başladı. Yönettiği filmlerin çoğunda oyuncu olarak yer aldı. Sinemaya uzun süre ara verdikten sonra son filmi olan "Güle Güle"de oynadı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

2010 Yılında Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

ZEKİ ALASYA FİLMLERİ

Karaoğlan Geliyor, Sev Kardeşim, Tarkan Altın Madalyon Tatlı Dillim (1972)

Hamsi Nuri, Kaynanam Kudurdu, Yalancı Yarim (1973)

Beş Tavuk Bir Horoz, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Mirasyediler, Salak Milyoner, İmparator, Şenlik Var / Bal Kız (1974)

Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereden Çıktı Bu Velet (1975)

Hasip İle Nasip, Her Gönülde Bir Aslan Yatar, Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976)