BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,07
HABER /  DÜNYA

Bahçeli, UEFA’yı sert dille eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA’yı çifte standart yapmakla suçladı. <...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye Avrupa kupalarından men cezası veren UEFA’yı çifte standart yapmakla suçladı.
Düşüncelerini twitter üzerinden paylaşan Bahçeli, "En önemli konu başlıklarından biri de UEFA Disiplin Kurulu’nun, iki güzide kulübümüz hakkında verdiği kararlar olmuştur. Beşiktaş ile Fenerbahçe UEFA tarafından haksız ve peşin hükümlerle suçlanmış ve cezalandırılmıştır.UEFA kararının elbette tartışılacak bir çok yanı bulunmaktadır.Her şeyden önce UEFA tüzel ve gerçek kişi ayrımı gözetmemiştir. İlk tarafta şahıslar ceza almazken, kulüplerimizin hangi mantıkla cezalandırıldığı olmuştur.Bu kararı şike iddialarıyla ilgili kanaat oluştu diye yorumlamak ise gereksizdir. Madem ki bazı şahıslarla ilgili kuşkular vardır. UEFA bunu niçin teşhis edilememiştir? Kulüplerimizin günahkar gösterilmesi, UEFA’nın kestirme yollarına gittiğinin ayan beyan kanıtıdır. Elbette mesele sadece iki kulübümüzün suçlanması değildir. Asıl üzerinde durulması gereken, Türk futbolunun yargılandığı aşağılandığı gerçeğidir. İsviçre’den Türk futbol kulüplerini rencide etmek batılı anlayışın ifşasından başka bir anlama gelmemiştir. UEFA’nın kararlarında objektif olmadığı, incelediği Romanya’nın bir takımına karşı takındığı tutumla açıktır. Bu kurumun, Avrupa takımına gelince yelkenleri suya indirmesi ve denetimle iddiaları savuşturması çifte standarttır. UEFA’nın verdiği karar itiraz edilemez olduğu için sırayı tahkim aşaması almıştır. TFF üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, kendi sahasında top çevirmemelidir. Başbakan gerekli çalışmayı yapmalı sahip çıkmalıdır.Başbakan Erdoğan da meseleye seyirci kalmamalıdır. Özellikle Çarşı grubunun muhalif duruşunu bahane ederek, Beşiktaş’la sürtüşmeyle Fenerbahçe’ye şaşı yaklaşmamaktadır. Herkes bilsin ki bu iki kulübümüze yönelik desteğimiz hiç azalmayacaktır."
(İHA)