BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  DÜNYA

İHD yöneticisine darp iddiası

Balıkesir’de İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkez Yöneticisi Haşim Uslu, evlerinden atılan öğrenciler için görüşmeye gittiği emlakçıda d...

Abone ol

Balıkesir’de İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkez Yöneticisi Haşim Uslu, evlerinden atılan öğrenciler için görüşmeye gittiği emlakçıda darp edildiğini ileri sürdü.
İddiaya göre, Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin mülk sahibi tarafından evden çıkarılmasının ardından İHD Genel Merkez Yöneticisi Haşim Uslu ile öğrenciler evin kiralanmasına aracı olan emlak dükkanına gitti. Burada başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, iddiaya göre kavgada darp edilen Haşim Uslu hastaneye giderek 3 gün iş göremez raporu aldı.
Aracı olan emlak firmasına komisyonu geri istemek için gittiklerini söyleyen Haşim Uslu, "2 öğrenci ile birlikte emlak dükkanına gittik. Emlakçı E.Ş’nin aldığı komisyonu iade etmeyeceğini söylemesi üzerine basın aracılığı ile suç duyurusunda bulunacağımızı belirttik. Basın mensuplarını telefonla aramamız üzerine D.Ö., E.Ş. ve M.Ş. isimli şahıslar tarafından darp edildik ve sinkaflı küfürlere maruz kaldık. Darp edildim, bu arada üzerimdeki evraklar ve şahsi eşyalarım parçalandı, numaralı gözlüğüm kırıldı, kafama ve belime aldığım darbelere maruz kaldım. Emniyet birimleri olay yerine gelinceye kadar sözlü ve bıçaklı tehditlere maruz kaldım" dedi.
Olay sonrasında hastaneye giderek 3 gün iş göremez raporu aldığını söyleyen Uslu, gözaltına alınan bir şahsın emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldığını, adliyeye gidip Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Uslu, vücudundaki darp izlerinin fotoğraflarını çekip basın kuruluşlarıyla paylaştı.
İki kişi için tutulan evde çok sayıda insanın barınmaya çalıştığı iddia edilirken, ifadesi alınan diğer şahısların İHD’li yöneticinin iddialarını yalanladıkları öğrenildi.
(İHA)