BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  DÜNYA

Savaş, boşanma oranlarını artırıyor

Suriye medyası, iç savaşın başladığı son iki yıl içerisinde başkent Şam’da boşanmaların 4 kat arttığını bildirdi. <br/>Belediye istatistikle...

Abone ol

Suriye medyası, iç savaşın başladığı son iki yıl içerisinde başkent Şam’da boşanmaların 4 kat arttığını bildirdi.
Belediye istatistiklerine göre, 2011 yılında günlük 23 olan boşanma oranı, 2013’de günlük 107’ye artmış durumda. Avukatlar, boşanma oranlarındaki artışın ağırlıklı olarak ekonomik nedenlerden kaynaklı uyuşmazlıklar olduğunu belirtiyor.
Eşinden ayrılmak zorunda kalan Hasan adlı başkentli, 60 yaşında eşinden boşanmak zorunda kalacağını hiç düşünmediğini ancak "savaş şartlarının" aileyi böyle bir karara mecbur bıraktığını söyledi. Temmuz 2011’de çatışmalar sırasında evlerinin oturulamaz hale geldiğini söyleyen Hasan, "Barzeh bölgesinde gerçekten hoş bir evim vardı. Fakat savaş kapımıza dayanınca tabi acilen evden ayrıldık. Önce oğlumun evine yerleştik, oradan başka bir akrabamızın evine geçtik. Şimdi de oradan oraya göçebe hayatı yaşıyoruz” dedi.
Bu süreçte eşiyle anlaşmazlıklar yaşadığını ve sık sık kavga etmeye başladıklarını söyleyen Hasan, sonunda ayrılmaya karar verdiklerini ifade etti.
Hasan, "Böyle zor günler geçireceğimizi düşünmemişti. Bu olaylar başlamadan önce durumumuz iyiydi, ama tasarruflarımızın da çoğunu harcamıştı. Bu olaylar da patlak verince çok zor durumda kaldık. Parasal nedenlerden dolayı anlaşmazlıklar yaşamaya başladık, sonunda da ayrılma kararı aldık" diye konuştu.
Şu an büyük oğlunun yanında kaldığını söyleyen Hasan, eşinden ayrılma ihtimalinin hiçbir zaman aklına gelmediğini belirterek, iki yıl içinde bu noktaya gelmelerinin "gerçek dışı" bir olaymış gibi göründüğünü söyledi.
Hasan, "Aile, bir toplumun, bir ülkenin temelidir. Ülkede yaşananlardan hemen herkes etkileniyor ve ekonomik olarak bir sarsıntı yaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)