BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>TSK’dan yeni görev tanımı<br/>Ankara - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) görev tan...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


TSK’dan yeni görev tanımı
Ankara - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) görev tanımında değişiklik yaptı. Bu değişiklikle beraber TSK, gerektiğinde Doğal Afet Yardım Harekatı ve İç Güvenlik Harekatına da destek sağlayacak.


Aziz Yıldırım hakim karşısına çıktı
İstanbul - Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk’e hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından adliyeden çıkan Yıldırım, görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.


Hırvatistan AB’nin 28. üyesi oldu
Zagreb - Türkiye ile aynı tarihte tam üyelik müzakerelerine başlayan Hırvatistan, 1 Temmuz itibarıyla Avrupa Birliği’nin 28. üyesi oldu. Hırvatistan’ın AB genişleme sürecinin son halkasını oluşturması nedeniyle başkent Zagreb’te kutlamalar düzenlendi. Kutlamalara Türkiye’yi temsil eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte çok sayıda üst düzey devlet temsilcisi katıldı.



Feci yangında 19 itfaiyeci öldü
ABD’nin Arizona eyaletinde çıkan orman yangına müdahale eden 19 itfaiyeci, alevlerin hızla yayılması sonucu hayatını kaybetti. Yetkililer yangın nedeniyle bölgedeki 2 kasabanın da boşaltıldığını ifade etti.


Ramazan pidesi ne kadar?
Ankara - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu yıl ki Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. Balcı, Ankara’da 350 gram pidenin 1.5 lira, İstanbul’da ise 300 gram pidenin 1.5 lira olacağını ifade etti.


Mısır’da gösterilerde kan aktı: 5 ölü, onlarca yaralı
Kahire - Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhine yapılan gösterilerde en az 5 kişi hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişinin sokaklara döküldüğü eylemler sırasında onlarca kişi de yaralandı.

Sörf tutkunları nefes kesti
İzmir - Ege’yi etkisi altına alan şiddetli rüzgar sörfçülerin işine yaradı. Rüzgarı fırsat bilen sörf tutkunları, Çandarlı Körfezi’nde birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Plajda güneşlenen vatandaşlar ise sörfçülerin nefes kesen yarışını ilgiyle izledi.


Seyircilerin arasına böyle daldı
Krokow - Polonya’da, şov yapmak isteyen bir yarışmacı, aracının direksiyon hakimiyetini kaybedince seyircilerin arasına daldı. Görüntülenen kazada aralarında çocukların da bulunduğu en az 17 kişi yaralandı.

(İHA)