BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli o slogana çok kızdı

Bahçeli kürsüye çıkarken partililer slogan attı. Duyar duymaz tepkisini gösterdi ve 'bir daha atmayın atmayın' dedi.

Abone ol

Konya'da partisinin istişare toplantısında konuşmak için kürsüye çıkışında ''İşte ordu işte komutan'' şeklinde atılan sloganlara tepki gösteren Bahçeli, ''Bir daha bu şekilde slogan atmayın. Bu bize ait değil'' dedi.

Malatya'daki olayları üzüntüyle karşıladığını ve bu olayları şiddetle kınadığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, böylesine insanlık dışı olayı işleyenlerin İslam diniyle de Türklükle de bir ilişki ve irtibatlarının olamayacağını bildirdi. Beklentilerinin bu hadisenin, barış ve huzur dininin mensubu olan Müslümanlara yönelik hakaret ve suçlama kampanyasına dönüşmemesi ve bir an önce çözüme kavuşturulması olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

''Herkesi milli değerleri incitecek, toplumsal hassasiyeti zedeleyecek söz ve eylemlerden kaçınmaya, uzlaşma ortamını bozacak tahriklerden uzak durmaya çağırıyoruz. Yaşanan olaylar diğerlerinde olduğu gibi milliyetçilere yönelik hakaret kampanyasına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. İhanet ittifakı yapan şer cephesinin, eline geçtiği her fırsatta milliyetçilere yöneldiği ve hedef aldığı görülmektedir. Olaydan hemen sonra dış güçler, içerdeki yandaşlarıyla birlikte ağız birliği yaparak olayı Türk milletinin ve milliyetçiliğinin sorgulandığı bir zemine taşımaya çalışmaktadır.''

''MİSYONERLİK FAALİYETLERİNİ MASUM HALE GETİRMEYECEK''
Bu cinayetin Türk milletini sıkıştırmak ve baskı haline almak için yeni bir fırsat vereceğinin belli olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti: ''Ancak cinayetin arkasından başlatılan süreç, önüne gelenin milli değerlere saldırdığı bir kampanyaya dönüşmeye başlamıştır. Bundan böyle her olaydan sonra kamuoyunun milliyetçilik algısı, cinayet ve şiddetle özdeşleştirilmeye çalışılacaktır. Oluşturulan maksatlı bir fikir karmaşası ile ölen şahısların mağduriyetinin öne çıkarılması, milli değerlere sahip çıkmamızın ise insanlık dışı olarak gösterilmesi amaçlanıyor.''

Malatya'daki olayların vahşi bir cinayet olduğunu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli, ''Ancak bilinmelidir ki bu üzüntü geri plandaki misyonerlik faaliyetlerini masum hale getirmeyecektir. Bu olaylar giderek yaygınlaşan misyonerlik faaliyetlerini ortaya çıkarmıştır'' dedi. Her şeyden önce misyonerliğin bir dinin bazı insanlara tanıtılması gibi algılanacak masum bir hareket olmadığını bildiren Bahçeli, misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye'nin üniter yapısına, birlik ve beraberliğine yönelik çok ciddi ve vahim bir risk faktörü olduğunu kaydetti. Bu faaliyetlerin geri planında Türkiye'yi bölmeye yönelik, tarihi yıllar öncesine dayalı senaryoların bulunduğunu ifade eden Bahçeli, bunun planlı bir işgal hareketi olduğunu iddia etti.