BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Öğretmenler 16. maddeye tepkili

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine tepkili

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, ek ders yönetmeliğinin 16. maddesinin ''öğretmen ve idarecileri gerek ücret gerek iş yükü yönünden olumsuz etkilediğini'' söyledi. Akyürek ve bir grup sendika üyesi, Kızılay'daki gökdelenin önünde toplandı.

Akyürek burada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e göndermek üzere hazırladıkları mektubu okudu. Eğitim ordusunun yarısından fazlasının yoksulluk sınırının, bir kısmının da açlık sınırının altında ücret aldığını ifade eden Akyürek, ''Ek ders yönetmeliğinin 16. maddesi öğretmen ve idarecileri gerek ücret yönünden gerek iş yükü yönünden olumsuz etkilemektedir'' dedi.

Akyürek, bilgisayar öğretmenlerinin ve diğer personelin 657 Devlet Personeli Kanununun 4/a ya da 4/b maddelerine göre çalıştırılmamak için Milli Eğitim Bakanlığınca çeşitli bahanelerle engeller yaratıldığını kaydetti. Almanca ve Fransızca öğretmenlerinin de uygulanan yanlış eğitim politikaları nedeniyle işsizliğe sürüklendiğini iddia eden Akyürek, buna karşın eğitim fakültelerinde yeni yeni Almanca ve Fransızca öğretmenliği bölümlerinin açıldığını söyledi. Açıklamanın ardından Akyürek ve diğer sendika görevlileri mektupları postaya verdiler.