BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  POLİTİKA

Çağdaşlığın kriteri Erdoğandan

Sloganlar ve pankartlar gündemden düşmüyor. Mitinglerde atılan sloganlara Erdoğan gönderme yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çağdaşlığın en önemli kriterinin slogan atmak, deyim üretmek değil, eser ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, ''Ne demek istediğimi görmek isteyen Türkiye'nin yollarına düşsün'' dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İDO'nun ''Osman Gazi Feribotu''nun hizmete alınması ve İstanbul-Bursa hattının açılışı nedeniyle Yenikapı İDO Terminali'nde tören düzenlendi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ülkeye kalıcı bir eser daha kazandırdıklarını belirterek, Osman Gazi ile bir süre sonra hizmete girecek olan ''Orhan Gazi'' hızlı feribotlarının yaklaşık 120 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Osman Gazi feribotunun hizmete alınmasıyla İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya, yani 1 saat 15 dakikaya indirdiklerini ifade eden Erdoğan, bütün sektörlerde şahlanan Türkiye'nin, deniz sektöründe bir özlemine daha kavuştuğunu belirtti.

15 bin kilometreye ulaşacak duble yollarla deniz, hava ve demir yolu ağının birleşmesinin insanın huzurunu arttıracağına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: ''İşte meydan, işte çağdaş Türkiye. Bu lafla olmuyor, icraat, kararlılık, yorulmak istiyor. Bu sevdalı olmayı, aşık olmayı gerektiriyor. Bu olmadan olmuyor. Eserleriyle güçlenen bir Türkiye var. Çağdaşlığın en önemli kriteri slogan atmak, deyim üretmek değil, eser ortaya koymaktır. Ne demek istediğimi görmek isteyen Türkiye'nin yollarına düşsün, batıdan doğuya, kuzeyden güneye Türkiye'nin nasıl bir şantiye haline gelmekte olduğunu görsün diyorum''