BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli Köşk'e çıkmazsa Erdoğan helak olur!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik'in hedefinde Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın seçilmesi durumunda MHP lideri Bahçeli’nin Köşk’e gitmeyeceği yorumları için, "Sayın Bahçeli siz Köşke gitmezseniz, Sayın Başbakan hasretinden helak olur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

BAŞARISIZLIKLARINA MALZEME ÜRETİYORLAR

Türkiye’nin 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiğini söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Birinci iddianın ’Başbakan Erdoğan, istifa etmelidir’ olduğunu hatırlatan Çelik, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararını verdiğini ifade etti.

Bunların hepsinin başarısızlık için üretilen mazeret olduğunu anlatan Çelik, "Bunlar her seçim üretilir ama halkımız buna izin vermez. Cumhurbaşkanlığı için de başarısızlığa kılıf uydurmak gibi bir çaba var. Sayın Başbakan, şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıdır. Büyükelçilerle bir araya geldi, medyada yer almasından daha doğal bir şey olabilir mi? CHP, diyelim ki 30 Mart’ta yapılan seçimlerde İstanbul adayımıza medyanın yer vermesi eşit olsun’ gibi bir iddialarına rastladınız mı?

BAŞPEHLİVANIN KARŞINA YENİN TANINMIŞ BİRİNİ ÇIKARIRSANIZ...

Bütün siyasi partilere yer verildiği kadar yer verilmelidir’ dediler mi? Ses Sanatçıları Derneği gibi bir dernek kuruldu. Onların medyada göreceği ilgi ile onun göreceği ilgi aynı olabilir mi? Şahsiyetlerin kendilerinden kaynaklanan karizma, popülarite, yaptığı görevle ilgili bir olaydır.

Medya yer verir veya vermez. Eşit şartlarda yarışmıyorlar, bunu getiren biz değiliz. Düşünün bir başpehlivan var, siz onu minderle yeni tanışmış birini başpehlivanının karşısına çıkarttığınız zaman ilgi aynı mıdır? Kendi arkadaşlarınızdan getirip birini aday yapmadınız. Siyasi birikim, tecrübe deseniz mukayese edilemez. İnsanların yüreğine dokunma derseniz böyle bir mukayese diyemezsiniz. Bu işin tabiatında olan bir eşitsizlik" açıklamasında bulundu.

İHSANOĞLU ÇIKIP MİTİNG YAPTI DA MANİ OLAN MI OLDU?

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında yaptığı mitinglere uçakla gittiğine işaret eden Çelik, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na uçak kiralamışlar. Mitingler yapabilirler, masraflarını kendileri karşılayabilirler, bunun kanunda yeri var. Siz miting düzenlediniz de Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kürsüye çıkarıp konuşturdunuz da size mani olan mı var? Çıkardınız boş bıraktınız" dedi. Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BİZ İNSANLARA KOYUN GİBİ GELECEKSİNİZ DEMİYORUZ 

"Kılıçdaroğlu, ’Ey plaj sosyetesi, adam gibi oyunuzu kullanacaksınız’ diyor. Bu adam Başbakanı ’diktatörlükle’ suçluyor. Şu anda senin elinde bir şey yokken sen kürsüleri yumrukluyorsun Sayın Kılıçdaroğlu. Ben o insanların yerinde olsam kendimi aşağılanmış hissederim. CHP’nin genlerinde zorla, devlet zoruyla veya tehditle oy kullandırma var bunu biliyoruz. Biz, insanlara ’Koyun gibi geleceksin, tıpış tıpış’ biz bu ifadeleri kullanmıyoruz."

SAYIN BAŞBAKAN KÖŞKE ÇIKTIĞI ZAMAN DEVLET ADINA MİLLETE AYAR ÇEKMEYECEK

Başbakan Erdoğan’ın Köşke çıktığı zaman tarafsız olmayacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan Çelik, "Güzel çirkin söz konusu olduğu zaman güzelliklerin yanında olacak. İsrail Filistin söz konusu olduğu zaman tabii ki Filistin’in yanında olacağız. Hainin yanında değil vatanperverin yanında bir duruş sergilememiz lazım. Devletin varlığı ve bütünlüğü’ bu konuda tereddüdü olan mı var? Şunun çok iyi bilinmesi lazım. Sayın Başbakan Köşke çıktığı zaman devlet adına millete ayar çekmeyecek. Köşkten millet için devlet adamı olacak. Sayın Gül de bunu yapmadı. Olması gereken buydu. Herkes bulunduğu makama kendi rengini verir" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN HASRETİNDEN HELAK OLUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Çelik, "Sayın Bahçeli siz Köşke gitmezseniz, Sayın Başbakan hasretinden helak olur. Onun için canınız isterse gidin, istemezse gitmeyin. Bizim karşımızda şu partiler ittifak oluşturdular deniliyor, biz halkla ittifak diyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın vizyon belgesini açıklamasının ardından sanatçılarla yaptığı toplantıya değinen Çelik, "Bugün bize karşı en muhalif olanları da davet ettik. Hani ulaşma kültürü olacaktı, hani farklılıklara tahammül edecektik? Ben yürekli sanatçıları bir kez daha tebrik ediyorum. Sanatçılar kırılgan insanlardır. Onlara karşı uygulanan barbarlığı kınıyorum" dedi.