BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Alkışlar Schalke 04 taraftarlarına

Almanya’nın köklü takımlarından Schalke 04 kulübünün taraftarları, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenci a...

Abone ol

Almanya’nın köklü takımlarından Schalke 04 kulübünün taraftarları, Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenci ailelerine bağış yaptı.
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yaraları sarılmaya devam ediyor. Almanya’nın madenci kenti olarak bilinen Gelsenkirchen’in dünyaca ünlü spor kulübü Schalke 04’ün taraftarları, Soma için bir yardım kampanyası düzenledi.
Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg ile kulübün efsanevi teknik direktörü Rudi Gutendorf’un öncülüğünde başlatılan kampanyaya takımın taraftarları destek verdi. Soma’da yaşamını yitiren madencilerin aileleri için toplanan bağışlar, Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg tarafından kardeş şehir Büyükçekmece’nin Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teslim edildi.
Rehberg, Gelsenkirchen’in bir madenci kenti olduğunu hatırlatarak, "Madencilerin işlerinin ne denli zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Soma’daki maden kazası bir madenci kenti olan Gelsenkirchen’de derin bir üzüntüye neden oldu. Zaten bağışların önemli bir bölümü geçimini madencilikle sağlayan taraftarlardan toplandı” dedi.

BAŞKAN AKGÜN: “TÜRK MİLLETİ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplanan bağışları Rehberg’in elinden teslim alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Manisa’da yaşanan maden kazasının hemen ardından bölgeye gittiğini hatırlatarak, "Türkiye madencilik tarihinin en acı felaketi ile karşılaştı. Yaşanan facia sadece ülkemizde değil, yurt dışında da büyük bir üzüntüye neden oldu. Kardeş şehrimiz Gelsenkirchen’in eski Belediye Başkanı aynı zamanda da Schalke 04 Kulübü’nün Başkanı olan Gerhard Rehberg ve takımın efsanevi teknik direktörü Rudi Gutendorf’un öncülüğünde anlamlı bir kampanya başlatılmış. Bu kampanyaya destek veren Schalke 04 kulübü taraftarlarına Türk Milleti adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

BAĞIŞLAR KAMPANYA HESABINA YATIRILDI
Schalke 04 Kulübü taraftarlarınca toplanan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teslim edilen bağış aynı gün ‘Soma’ya Yardım Kampanyası’ kapsamında açılan Ziraat Bankası hesabına yatırılarak, banka dekontu Schalke 04 Kulübü Başkan Gerhard Rehberg’e verildi.
(İHA)