BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Erdoğan'ın yüzüne bakmadı!

Çocukların bayramı 23 Nisan kutlamaları Bozkurt polemiği yaşayan Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin yüzünü güldürmedi.

Abone ol

AK Parti ile MHP arasındaki Bozkurt polemiği çocukların bayramı 23 Nisan'da da sürdü. MHP lideri Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın yüzüne bakmadı.

Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Resmi törende bir araya gelen liderler birbirlerine karşı oldukça mesafeliydi. Saygı duruşu ve Anıtkabir Özel Defteri'nin imzalanmasının ardından İlk Meclis'e gidilerek törenlere devam edildi. Anıtkabir'deki törende liderlerin birbirine ne kadar uzak durduğu gözlerden kaçmadı.

BAHÇELİ ERDOĞAN'IN YÜZÜNE BAKMADI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Meclis'teki kabulüne CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bir projesinin sunumu nedeniyle katılmadı. Davete katılan MHP lideri ile Başbakan Erdoğan arasında ise soğuk rüzgarlar vardı.

İki lider arasında son günlerde yaşanan 'bozkurt' polemiği bayram törenine de yansıdı. Meclis'teki etkinlikte Bahçeli ve Erdoğan selamlaşmadı hatta göz göze gelmekten bile kaçındı. Bahçeli'den sonra gelen salona gelen Erdoğan, Bahçeli'nin önünden geçerken iki lider arasında göz teması dahi kurulmadı. Erdoğan sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'le tokalaştı.

TÖRENDE KILIÇDAROĞLU YOK, BAYKAL VAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı törende partisini CHP'yi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi temsil etti. CHP eski lideri Deniz Baykal da tören salonunda yer aldı.

KILIÇ-SAKIK ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG

Yerellerde kutlamaları protesto eden BDP Ankara'daki resmi törenlere ise katıldı. BDP adına törene katılan tek isim olan Sırrı Sakık'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la sohbeti dikkat çekti. Kılıç, Sakık'a "Sitemlerimizi dile getireceğiz artık" dedi. Bu sözler YSK'nın veto kararı sonrasında Doğu ve Günaydoğu'daki gerginlikle ilgili yorumlandı.