BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  DÜNYA

Asala'dan Türk büyükelçiye tehdit

Yurtdışında 34 Türk diplomatını şehit eden Ermeni terör örgütü Asala, yeniden ortaya çıktı.

Abone ol

Yurtdışında 34 Türk diplomatını şehit eden Ermeni terör örgütü Asala, Türkiye’nin Tiflis (Gürcistan) Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupla Büyükelçi Levent Murat Burhan’ı ölümle tehdit etti.

Tehdidin sözde Ermeni soykırımı iddiaların yıl dönümü olan 24 Nisan öncesine denk gelmesi de dikkat çekti.

Hürriyet'ten Uğur Ergan imzalı habere göre Asala’nın Tiflis dışında bazı Avrupa ülkelerindeki Türk büyükelçilik ve başkonsolosluklarına da benzer tehdit mektubu gönderdi. Tehdit mektubunda örgütün geçmiş dönemde Türk diplomatları hedef alan suikastları hatırlatılarak, Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’ı desteklemeye devam etmesi halinde bu listeye Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi’nin de ekleneceği belirtildi.

ERİVAN'LA İLİŞKİYİ YÜRÜTEN MERKEZ

Asala’nın öncelikli tehdit ettiği Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği Ankara ile Erivan arasında bir süreden beri dondurulmuş yakınlaşma sürecinde önemli rol oynayan merkezlerden birisi. Türkiye, Ermenistan ile gayri resmi ilişkisini Tiflis Büyükelçiliği üzerinden yürütüyor.
Dışişleri Bakanlığı ile MİT’in yaptığı araştırma ve incelemeler sonucu tehdit mektubunun ciddi olduğu anlaşıldı. Bundan dolayı özellikle Ermeni diasporasının yoğunlukta olduğu ülkeler başta olmak üzere Türkiye’nin dış temsilciliklerindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Bazı ülkeler de bilgilendirilerek Türk diplomatlar için daha sıkı önlem alınması istendi. Asala son olarak 4 Temmuz 1994’de Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu’nu şehit etmişti.