BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Havanın ısınmaya niyeti yok gibi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava sıcaklık tahminlerini yaptı.

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hava parçalı bulutlu geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmazken, rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-40 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, lokal dolu yağışı, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 Km/S) esecek.(7/13)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı(6/15)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 Km/S) esecek.(8/22)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(14/23)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(7/12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(0/12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(8/18)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 Km/S) esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 Km/S) esecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ağrı ve Van dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.