BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli de Mustafaya kızdı

MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli de ‘Mustafa’ tartışmalarına katıldı. Bahçeli, “özel hayatı ile değil fikir ve eserleriyle meşgulüz” dedi.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de ‘Mustafa’ tartışmalarına katıldı. Grup toplantısındaki konuşmasın ilk bölümünü Atatürk ve ‘Mustafa’ filmiyle başlayan özel hayatı ile ilgili tartışmalara ayıran Bahçeli, “Hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı aziz milletimize adayan Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir” dedi.

AŞINDIRMA

Bahçeli, Atütürk’ün ‘inkar edilemeyecek kadar muhteşem ve gerçek’ olduğun söylediği başarılarını sıraladığı konuşmasında şunları söyledi:
“Atatürk’ün eserini ve sonucunu sorgulayamayanların, özellikle son yıllarda onun özel hayatını ele alarak şahsiyetini eleştiriye açmış olmaları dikkatimizi çekmektedir. Biz, bir milleti kurtarmış, bu varlık içinden bir devlet kurarak onu onurlu bir mevkie yükseltmiş bir kahramanın özel hayatı ile değil; fikirleriyle, eserleriyle ve mücadele yöntemiyle meşgulüz ve onunla övünüyoruz. Onun destan yazan hayatının içinden, millî tarih şuuru, vatan ve millet sevgisi, millî dile olan bağlılık, tam bağımsızlık aşkı, hür yaşama arzusu, millet egemenliği, milli kültürün geliştirilmesi, medeniyetlerin aşılması, millet birliğinin güçlendirilmesi, ülke bütünlüğünün sağlanması ve milletin mutluluğu gibi genel ve milli mesajları çıkarmak istemeyenlerin niyetleri bizce malumdur. Yıllardır millet varlığını ve Cumhuriyetin değerlerini aşındırmak için seferber olanlar, bir türlü başaramayınca bunu ancak devletin kurucusunu gözden düşürerek yapabileceklerini fark etmiş ve bu alana yönelmişlerdir. “