BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli AK Partiye ömür biçti

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında referandum sonucuna saygı gösterilmesini istedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa referandumuna sonuç ne olursa olsun saygı gösterme mecburiyeti olduğunu söyledi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Bahçeli'nin öncelikli gündemi Zonguldak'taki maden faciasıydı:

Geçtiğimiz hafta Türkiye Taşkörümü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı madende grizu faciasında 30 evladımızın hayatını kaybetmesi hepimizi üzmüştür. Hayatlarından olan işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan bir kez daha rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Zonguldaklı kardeşlerimin acılarını paylaşıyorum. Bu son facia Zonguldak'taki işçi kardeşimizin nasıl şartlarda çalıştığını bir kez daha ortaya koymuştur. Şimdi bu facianın tüm boyutlarıyla ilgili araştırma gerektirmektedir.

YOKSULLUĞA VE YOKLUĞA DİKKAT ÇEKTİ

Bahçeli sözü TBMM'de geçerek Cumhurbaşkanı'nın onayladığı anayasa düzenleme paketine getirdi:

Bir maddesi haricinde TBMM'den Anayasa paketi düzenlemesini AK Partili vekilleri sarmaş dolaş olurken dışarıdaki sıkıntılar devam etmiştir. Milletimiz kendisini derinden sarsan yıkımın baş sorumlusunun anayasa değil AKP zihniyetinin olduğunu yaşadığı talihsiz olaylarla zaten anlıyordu. Milletimizin işsizlikle, yoklukla, yoksullukla boğuşmakta sabrın sınavını öteden beri vermekteydi.

REFERANDUM SONUCUNA SAYGI DUYMALIYIZ

MHP Lideri Bahçeli, sonucu ne olursa olsun referandumdan çıkan sonuçlara saygı duyma mecburiyeti olduğunu söyledi:

Ömrü tükenmiş hükümetin tek seçeneği kalmıştır. Ve hükümet tek atımlık barutunu tüketmiştir. Ucuz siyaset bir yana geliştik değiştik çabaları beyhudedir. AKP tarafından tek taraflı hazırlanan Anayasa değişiklik teklifleri TBMM'den yeterli oy almış ve Cumhurbaşkanının onayı müteakip referandum süreci başlamıştır. YSK'nın referandumun 12 Eylül'de yapılacağı açıklanmıştır. Bu aşamadan sonra bundan önceki görüşleri ne olursa olsun herkes yapılacak referandumun sonucuna saygı duymak mecburiyetindedir.

AKP BU SÜRECİ DE İSTİSMAR EDECEK

AKP zihneyetinin Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak bir olumsuzluk kararını istismar edeceğini söyleyen Bahçeli'nin uyarılarında kutuplaşma da vardı: Oylamaya katılmayan ana muhalefet partisi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştur. Yapılan elbette ki, tıpkı AKP'nin tek taraflı oylaması kadar meşru ve yasaldır. Ancak Anayasa Mahkemesi'ne müracaatlardan karar aşamasına kadar oluşan süreçlerin iktidara istismar fırsatı yaratmıştır. AKP bunu fırsat bilecek ve ortaya çıkacak yeni kutuplaşmayı kullanmak isteyecektir.

İKTİDAR YORGUN VE BAŞARISIZDIR

Bahçeli iktidarın yorgun ve başarısız olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: Değerli milletvekilleri... Erdoğan ve partisi Anayasa Mahkemesi şayet iptal ederse bu sonucu kullanmak isteyecek ve söylemlerinde haklılık arayacaktır. Veya AKP'ye 'evet' anlamına gelecek bir kampanyayla seçime kadar gitmeyi düşünecektir. Başka da bir çareleri yoktur. İktidar yıpranmış, yorgun ve başarısızdır. Vatandaş umutsuz ve çaresizdir. Ekonomik kriz çözümsüz ve kötüdür. Uluslararası ilişkiler teslimiyetçi ve acizdir. Güven azalmış, terör artmış ve huzur yoktur. Milletimiz açlığın, adaletsizliğin, ahlaksızlığın acımasız yüzüyle karşı karşıyadır.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başlıkları:

AKP İÇİN GERİYE SAYIM BAŞLADI

Başbakan milletin olduğu yerden utanır hale gelmişlerdir. En ufak tepkiyi provokasyon diye adlandırmaktadır. AKP için geriye sayım başlamıştır ve kaçış yolu yoktur. AKP'nin demokrasi ve özgürlük gibi kavramları çarpıtarak yürütecekleri kampanyalarla, başardık, geliştik, zenginleştik yalanlarıyla, rahmetli Menderes ve Özal'la kurmaya çalıştıkları sözde demokratikleştik makyajları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir.

MHP MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

İktidarın TBMM'de sandalye sayısının avantajıyla kabul edilen anayasa düzenleme paketi tartışmalarını yaşadınız. Görüşmelerin tamamına eksiksiz katıldınız. Partimizin bu sürece ilişkin karar ve politikalarını savundunuz. Görüşmelerde medeni ama kararlı, ısrarlı ama vakur demokrat tavırlarınızı sonuna kadar yılmadan sürdürdünüz. Hiçbir telkin ve tesire katılmadan bu en yüksek millet kürsüsünden düşüncelerinizi ifade ettiniz.

Size verilmiş oyların millet desteğin hakkını muhteşem bir dayanışmayla diğer siyaset aktörlerine ibretle gösterdiniz. Hür iradenizi ortaya koydunuz ve hiçbir fire vermeden 'Hayır' kararınızı tarihin tanıklığına emanet ettiniz. TBMM çatısı altında yürüttüğünüz çok başarılı çalışmalara milletimiz yakından şahit olmuştur. Bu süreçte duruşunuz, dayanışmanız ve tavrınız her türlü takdirin üzerindedir. Gösterdiğiniz kararlılık unutulmayacaktır. Hepinizle iftihar ediyorum şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

BİR GÜN BİLE HATIRIMIZ SORULMADI

Bir gün bile hatırımızı sormamış iktidara vereceğimiz cevap vardır. Anayasa Mahkemesi kararını beklemeksizin referandum sürecine hazırlanmak ve milletimizi muhtemel sonuçları hakkında uyarmaya şimdiden hazır olmak gerekmektedir. Geride kalan konuşmalarımız bu konudaki soruların tümünü kapsamaktadır. AKP'nin talan, vurgun ve soygunun hesabından kurtulmak PKK açılımı önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve ülkemizin etnik sorunlarla çevirmek için engel gördüğü MHP üzerinde oynadığı oyunları vardır.

KİMSE FİGÜRAN OLMAMIZI BEKLEMELİ

Kimse MHP'den böyle bir oyunda figüran olmasını bekleyemez. Tekraren ifade ediyorum: Bölünmeye, parçalanmaya, teröristle kucaklaşmaya, açılım denilen ayrışmaya hayır diyeceğiz. Devletimizin parçalanmasına hayır diyecektir. Yıllardır kurtulamadığı yolsuzluğa yoksulluğa hayır diyecektir. Yetim hakkına el uzatan vurguncuların hesaptan kaçmasına hayır diyecektir.Sözde özgürlük, darbelerden hesap sorma üzerinden oynanan oyunlara hayır diyecektir. Kimse MHP'den yıkımın ortağı olmasını isteyemez.

KÜRESEL ZULÜMÜN TAŞERONLARI

Başkent Ankara vizyonu, Türkiye'nin menfaatini önceliğe alır. Başkent Ankara vizyonu güçbirliğine, ittifaka, yakınlaşmaya dostluğa önem verir ancak çıkarların çakıştığı yerde dur demesini bilir. Başkent Ankara vizyonu, küresel projelere çanak tutmaz ve eş başkanlık yapmaz. Her sözünün arkasında bir yabancı Türkiye'ye hayranlık varsa, her ortamda dünyanın size nasıl hayran olduğunu söylüyorsunuz, kafanızda yabancı ülkelerin toplumsal modelleri bulunuyorsa kendi milli meselelerinizi ve milletimizin dertlerini bırakıp küresel zulüm projelerine taşaronluk yapıyorsunuz.

MÜSTEMLEKE ADAMI OLDUNUZ

Bütün meselelere özür dileme, alttan alma gibi alçalarak bakıyorsunuz, yabancılardan aferin ve takdir bekliyorsanız, kurduğunuz her ilişkide yabancı emellerin kılavuzlarını yapıyor ve daha da vahimi sürekli olarak ecdadımızı karalıyor ve her fırsatta bir yabancı gibi onları suçlayıp duruyorsanız maalesef anlayışınız vahimdir. Büyük bir milletin yöneticisi, kudretli bir devletin adamı değil müstemleke adamı olmuşsunuz demektir. Bunun başka bir anlamı yoktur.

Komşu bir ülkedeki nükleer silaha karşı çıkmak başka, küresel gücün talebiyle yapmak başkadır. Komşumuzdaki nükleer varlığın bizim için de tehdit bir unsurudur. Ancak Amerika'nın maksadı İsrail'e karşı güvenlik bloku oluşturmaktadır. Türkiye üzerinde taşaronluk yapması için baskılar artmaktadır. Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerimizin geliştirilmesi başka gelişmedir İsrail'in bu ülkeleri tehdit edemeyecek bir şekilde terbiye edilmesi başka bir oyunun adıdır.

BAŞBAKAN KANLI SENARYOLARIN ADAMI

Başbakan Erdoğan'ı kanlı senaryoların adamı olmaktan çıkıp başkent Ankara vizyonuna geri dönmesine çağırıyorum. İşsizlik bu süreçte en büyük sorun olarak ortadadır. İşsizliğin izah edilecek ve anlatılacak hiçbir tarafı kalmamıştır. Hayallerini bırakan, parası olmadığından markete giremeyenlerin sorumlusu AKP zihniyetidir.

İŞSİZLER SEFALETE İTİLMİŞTİR!

Madencilerimizin toprak altında kalmasını doğal gören Başbakan Erdoğan, milyonlarca vatandaşımızı tek kelimeyle sefalete itmeyi doğal görmüştür. İşsizliğin olduğu ülkemizde açılan derin yaraya mazaret arayışları 'Ne yapalım işsizlik başka ülkelerde de var' demek bir yerlere sığınma telaşıdır. Çalışmaya hazır olanlarla birlikte 6 milyona yaklaşan işsizler hakkında hiçbir çözüm, katkı ve ekonomik hamle yapılmamıştır. Başbakan Erdoğan'ın çevresinde yaşayanların işsiz olmadığından kendisinin bu konuda bir bilgisi yoktur. Ahlaksız zihniyetini, işsizimizi anlaması mümkün değildir.

BURSASPOR'U KUTLUYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasının sonunda ise şampiyon Bursaspor'u kutlayarak şöyle dedi: Türkiye futbol liginde şampiyon olan Bursaspor'un taraftarını, teknik heyetini ve başarılı futbolcularını kutluyorum.