BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHPli müftü Erdoğanı ayetle vurdu!

CHP'li müftü İhsan Özkeskin, maden işçilerin acısını paylaşmak için geldiği Zonguldak'ta Erdoğan'a ayetle seslendi.

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER.COM

ZONGULDAK
- CHP Parti Meclisi üyesi emekli müftü İhsan Özkeskin, Karadon Maden Ocağı'nda hayatlarını kaybeden işçi eş ve ailelerine ziyaret için geldiği Zonguldak'ta Başbakan Erdoğan'a Kur'an'ı Kerim'deki Bakara suresiyle seslendi...

Madenlerde ölümü kaderle ilişkilendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt CHP'nin yeni parti meclis üyesi emekli müftü İhsan Özkeskin'den geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Zonguldak'a gelen keskin, maden faciasında yaşamını kaybeden  işçiler için Fatiha okudu ve Başbakan Erdoğan'ın yaklaşımının İslam dinine uymadığını söyledi.

BU YAKLAŞIM İSLAM DİNİNE AYKIRI

Özkes konuşmasında şunları ifade etti: Madencinin kaderinde ölüm vardır. Bu çalışanlar burada gerçeği bilerek işe giriyorlar anlayışı tehlikeli bir anlayış. Bu İslam dinine uymaz. Emekli bir müftü olarak söylüyorum ölüm gerçeği bilinerek bir iş yapılıyorsa intihar etmiş sayılırlar. Bu kabul edilemez. İşçiler bunu hayatını geçindirmek için yapıyor. Bu tehlikeli anlayışa Kur'an'da müsaade etmez.  Bakara Suresi'ne göre 'Bile bile kendinizi ölüme atmayın' olarak buyrulur. Avrupa'ya göre ölümler bizde 4-5 kat fazla. Avrupa'nın aderi ayrı bizim kaderimiz farklı mı? Deveni sıkı bağla sonra tevekkül et.