BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış CHP'ye duran adamlarla yüklendi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış CHP'ye duran adamlarla işte böyle yüklendi

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti olarak "Durmak yok yola devam" sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, "Kimileri durmayı tercih ediyor, onlara da saygı duyuyoruz. Bazen bir duran adam Türkiye'nin gündemi olabiliyor.

Halbuki dikkat edilse anamuhalefet partimizin genel merkezinde yıllardır o kadar çok duran adam var ki fazla arayışa gerek yok" dedi.

Bağış, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, İzmir gibi önemli bir kentte parti teşkilatı ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

İzmir'in, AK Parti'nin yeni projeleri ile daha da güzel ve aydınlık bir kent olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Bağış, "Konak'taki saat kulesi de İzmir'de AK belediyeciliğin yaklaştığını vurgularcasına çalıyor. Dünyanın tarihinin en zengin miraslarından birine sahip İzmir'i sadece geçmişiyle değil, geleceğiyle de övünebileceği bir hale getirmek için birlikte çabalayacağız" diye konuştu.

Bazı kesimlerin arka bahçesi olarak görülen İzmir'in önemsenmediğini ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

"İzmir ancak ve ancak demokrasinin kalesi olur. İzmir'e yakışan demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak olur. Demokrasinin getireceği güzelliklerle İzmir, dünyaya yakışır küresel bir kent haline gelecektir. İzmir halkının tercihlerine saygılıyız. Bu ülkede cumhuriyetin de demokrasinin de teminatı AK Parti'dir.

Cumhuriyetimizi kuran büyük önder Mustafa Kemal Atarük'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine nutuk atılarak çıkılacağına inanmıyoruz. O standartlara ancak çok çalışarak, millete efendilik yaparak değil hizmetkarlık yaparak o standartları yakalayacağımıza inanıyonuz.

O nedenle 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Kimileri durmayı tercih ediyor, onlara da saygı duyuyoruz. Bazen bir duran adam Türkiye'nin gündemi olabiliyor. Halbuki dikkat edilse anamuhalefet partimizin genel merkezinde yıllardır o kadar çok duran adam var ki fazla arayışa gerek yok."

ANAMUHALEFEET PROJELERDEN RAHATSIZ

Bakan Bağış, hükümet olarak projelerini gerçekleştirmek için büyük bir çaba içinde olduklarını, CHP'nin ise söz konusu projeleri engellemeye çalıştığını savundu.

İstanbul'a yapılacak 3. havaalanı projesinin iptali için yargıya başvurulacağı bilgisini aldıklarına dikkati çeken Bağış, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye zarar vermeyi misyon haline getirmiş anamuhalefet partisine Allah'tan akıl fikir ve izan temenni ediyorum. Mübarek ayların hürmetine CHP'ye ülke sevgisine kavuşabilmeyi yakalar. Çünkü bu ülke bizim hep beraber bir noktaya getirmemiz lazım.

Türkiye'nin önde gelen 5 inşaat firması bir teklifle geldi ve 'Havaalanı maliyetini biz üstlenelim ve o alan için de devlete önümüzdeki 25 yıl için 30 milyar avronun üzerinde kira ödeyelim' dedi. Devlete sıfır maliyetle böyle bir yatırımı kazandırağız ama bizim muhalefet partimiz ondan bile rahatsız olmuş."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB sürecine ilişkin Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Avusturya Başbakanı Faymann'a mektuplar yazdığını ifade eden Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mektuplar yerine ulaştı mı bilmiyorum. Korkum, Almanya'ya giden mektubun Brezilya'dan, Avusturya'ya giden mektubun da Kenya'dan çıkması. Kendisi Somali'ye gidiyorum deyip Kenya'ya gidip gelmişti. Yürüyen merdivene ters yönden binmiş, oy kullanmayı dahi becerememişti.

Çok gafları var ki... En azından yanlış yere de olsa bir mektup arkadaşı edinme imkanı bulur bu vesile ile AB sürecimizin de kendisine katkısı olmuş olur."