BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.409,45
HABER /  DÜNYA

Madımak programında Öcalan posterleri

Stockholm’de İsveç Alevi Federasyonu tarafından düzenlenen gösteride, Sivas olaylarında ölenler anıldı. Etkinliğe ellerinde terör örgütü PKK...

Abone ol

Stockholm’de İsveç Alevi Federasyonu tarafından düzenlenen gösteride, Sivas olaylarında ölenler anıldı. Etkinliğe ellerinde terör örgütü PKK’nın sözde bayrakları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın psoterleri olan bir grubun destek vermesi dikkat çekti.
İsveç Alevi Federasyonu tarafından Sivas olaylarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen gösteride Türkiye Büyükelçiliği önüne yürümek isteyen bir grup gösterici, polis engeliyle karşılaştı. Polis ile göstericiler arasında tartışma yaşanırken, eyleme ellerinde terör örgütü PKK’nın sözde bayrakları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın resimleri olan bir grubun da destek vermesi dikkat çekti. Alevi Federasyonu üyeleri ve eyleme destek veren terör örgütü PKK yandaşları çeşitli sloganlar attı.
İkinci gösteri ise Stockholm’ün merkezi sayılan Sergel Meydanı’nda yapıldı. Meydanda bir konuşma yapan İsveç Alevi Federasyonu eski Başkanı Ali Çağan, "2 Temmuz tarihinde bizler Sivas’ ta yapılacak Pir Sultan Abdal etkinliklerine katılmak için oraya gitmiştik. Elimizde sazımız, dilimizde türkülerimiz vardı. Dinci, tarikatçı ve devlet ile işbirliği içinde olan kişiler bizi katletti. 33 canımızı orada bıraktık. Aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen ne bir devlet yetkilisi özür dilememiştir ne de bir devlet yetkilisi bu katliamı kınamıştır. Hiçbir şey değişmemiştir. Dün Tansu Çiller’in söyledikleri neyse, bugün de Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları aynıdır" dedi.
Burcu Ada ve Kudret Dilik tarafından sunulan müzik dinletisi sonrası göstericiler sessizce dağıldı.
(İHA)