BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış CHP ve MHP'yi kızdıracak

Bakan Bağış CHP'nin ve MHP'nin Avrupa'da algılanış şeklini söyledi.

Abone ol

Rumların Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı devralmasından sonra ilk kez Brüksel'e giden Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tan MHP ve CHP'yi çıldırtacak yorum.

Çözüm sürecinin Avrupa'daki yansımalarını Samanyolu'na değerlendiren Bağış, "Muhalefetin çözüm süreci ne karşı tavrı Avrupa'da nasıl değerlendiriliyor?" sorusuna şöyle cevap verdi;

"Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da gerçekten bu CHP'dir, MHP'dir ne yaparsa yeridir diyorlar. Artık onlar da bunların uzlaşmaz tavırlarından bıktılar. Onun için çok fazla ciddiye aldıklarını zannetmiyorum"

AK Parti'nin, CHP'nin Meclis'te komisyon kurulması için verdiği önergeyi desteklemesiyle ilgili, "CHP'nin kendi verdiği önergeyi desteklemeyi nasıl hile olarak algılarlar anlamıyorum" diyen Bağış, "Demek ki ya kendi verdikleri önergenin farkında değiller ve yahutta Türkiye'de demokrasinin gelişmesini, Türkiye'de terör belasının son bulmasını, Türkiye'nin zenginleşmesini, kalkınmasını, kardeşlik dokumuzun güçlenmesini istemiyorlar. CHP önce ne istediğine karar versin ondan sonra onlara oturup değerlendirelim" dedi.