BIST 10.177
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.472,13
HABER /  GÜNCEL

Bağımlılara umut eli olacak!

Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı Dila Tezemir ve geliştirdiği "Panzehir Projesi" bağımlılara yardım umut eli olacak.

Abone ol

Din, dil, renk, ırk ve cinsiyet ayırmadan insanlarımızı bağımlılıklar konusunda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunan ve bağımlı insanlara  yardım elini uzatmaya çalışan Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı Dila Tezemir ve geliştirdiği "Panzehir Projesi"  bağımlılara yardım umut eli olacak.

Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı Dila Tezemir ve proje koordinatörü İsmail Karakaş Suudi Arabistan ziyareti öncesi Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'i ziyaret ederek projeyi tanıttılar.

Hayat Boyu Sevgi Derneği Başkanı Dila Tezemir Toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Sn.Prof.Dr.Mehmet Ölmez Beyin tarafımıza yaklaşımı , araştırmalarımızı can kulağıyla dinlemesi, konuya karşı duyarlılığı ve çözümlemelerimiz konusundaki hassasiyeti bizleri ziyadesiyle mutlu etti.Bizlerde kendisi ve emrindeki değerli büyüklerimize başta Ankara olmak üzere ülkemizde kurulan bağımlılık tuzaklarını ve yaşanılan ahlaki çöküşü arz ederek öngörülerimizi anlattık. Kendilerinin değerli fikirlerine ve yardımlarına ihtiyacımız olduğunu arz ettik.

MAKAM SAHİPLERİNE ELEŞTİRİ

Ülkemizde oturduğu koltuklara yapışarak kalkmak istemeyen makam sahibi devlet büyüklerimizden çok farklı olan değerli Diyanet İşleri Başkanımızın önerileri ve birlikte yapılabilecek çalışmalara sıcak bakması bizleri onurlandırdı ve daha önce ziyaretinde bulunduğumuz birçok büyüğümüzün üzerimizde yapmış olduğu olumsuz etkinin tam tersine bağımlılıklarla savaş için bizleri daha fazla gayretlendirdi.

Bizler bağımlılığın her türüyle mücadele etmeyi hedefleyen bir sivil toplum örgütüyüz ve bu türlerin hepsinin insan hayatı üzerinde olumsuz etkileribulunmaktadır.Karşılaşacağımız bürokratik engelleri yasalarımız çerçevesinde mutlaka aşacağız.Ülkemizde uygulanan bağımlılıklarla mücadele politikalarının yanlış olduğu düşüncesini savunmaktayız..

din görevlisine,belediye zabıtasından mahalle muhtarına kadar guruplar üzerinde etkisi bulunan insanlarımızın eğitilerek insanlarımıza birebir yardımcı olmaları gerektiği fikrini savunmakta ve eğitim çalışmalarımızı bu tez üzerinden yürütmekteyiz.

CAMİLERDE DUYURULACAK

Diyanet İşleri Başkanımızda din görevlilerinin bu konuda eğitilmesi fikrini belirterek hocalarımızın camilerden çıkıp insanlarımızın arasına karışarak daha fazla faydalı olacaklarını söylemişlerdir.Kurumun toplantıda hazır bulunan üst düzey yöneticilerine Hayat Boyu Sevgi Derneği ile yapılabilecek çalışmaların gözden geçirilmesi ve Kızılay ve Yeşilay cemiyetleri ile yapılan çalışmalar gibi derneğimizle bağımlılıklar konusunda çalışmalar yapılabileceği yönünde talimatlar vermiştir.