BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Bağcıları değiştiren Başkan

İnternet Medyası temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Bağcılar Belediyesi Başkanı ve adayı Lokman Çağrıcı projelerini anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER
Bahri KAYAOĞLU

Bağcılar Belediye Başkanı ve adayı Lokman Çağırıcı ile Ak Parti İlçe Başkanı Necati Karagöz, ilçe merkezinde düzenlenen internet medyası ile tanışma toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.


Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantının açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkanı Necati Karagöz yaptı.
aragöz: “Hem genç hem dinç hem de çalışkan bir Başkanımız var” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “ Biz slogan ve polemik üretmek yerine hizmet üretiyoruz. İşte Türkiye’de, İstanbul’da, Bağcılar’da yapılan hizmetleri görüyorsunuz. Halk bunları yakından görmekte ve takdir etmektedir. Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı da, 1,5 yıl içinde birçok projeyi hayata geçirdi ve daha önceden başlayan projeleri devam ettiriyor. Zaten daha önce 8,5 yıl başkan yardımcılığı yaptı. İlçemizde belediyecilik anlayışının, hizmetlerin bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan değerli bir Arkadaşımızdır. Hem genç hem dinç hem de çalışkan olması büyük avantajımız. Bu hizmet bayrağını çok daha ileriye götürecektir. Teşkilat olarak da halk olarak da çok güveniyoruz. Son yapılan halk desteği kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti belediyeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz.” 

[PAGE]

“Bağcılar çok değişti daha da değişecek.”

23 yıldır siyaset yapıyorum hiç kimseyle bir sorunum, tartışmam olmadı diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “32 yıldır Bağcılar’da yaşıyorum, 23 senedir de siyaset yapıyorum. 8,5 yıl Belediye Başkan Yardımcısı, 1,5 yıldır Belediye Başkanı olarak hizmet ediyorum. Bu süre zarfında hiç tartıştığım kurum kuruluş, insan olmadı. İşte bu güzellikler içerisinde sokaklarında top oynayarak büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği Bağcılar’a Belediye Başkanı olmak da nasip oldu. Şimdi de 23 yıllık siyasi hayatımda ilk defa kendim için destek isteyip, caddelere, sokaklara iniyoruz. Gerek belediyede hizmet ettiğim süre içerisinde, gerekse aday adaylığım sürecinde başta Ak Parti Bağcılar ilçe teşkilatına, kadın kollarına, gençlik kollarına ve özellikle kamuoyu yoklamalarında aday adaylığı sürecinde Bağcılar halkının göstermiş olduğu teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu teveccühü, bu gururu bu onurun güzelliği ile Bağcılar’da daha iyi bir süreç yaşayacağımıza inanıyorum.

“Önce insan”

Yerel yönetimler halka en yakın birimlerdir. En zor noktalardır. Eğer yola çıkarken önce insan sloganıyla başlarsanız, dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun insana hizmet diye başlarsan, Ak Parti’mizin de felsefesi bu, Bağcılar’da böyle güzel bir sonuç oluşur. Gerek istişare toplantılarımızda gerek halk meclislerimizde özellikle sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflarla yapılan görüşmelerde alınan eleştiriler, öneriler hepsi harmanlanarak Bağcılar’da bir değişim süreci yaşanıyor. 16 yıldan beri Bağcılar’da hizmet ediyoruz. Allah’a çok şükür ne keşke şunu yapmasaydık dediğimiz hizmetimiz oldu, ne de Bağcılar halkının eleştirdiği, keşke yapılmasaydı dediği hiçbir hizmet olmadı. Bu bizim için çok önemli. Bu istişarenin, birlikte yönetmenin yerel yönetimler mantığının en güzel uygulandığı yerin Bağcılar olduğuna inanıyorum. İlçe teşkilatımız da gittiği her yerde göğsünü gere gere hizmetlerimiz anlattı ve bizleri temsil etti. Biz de onları hizmet süresince en güzel şekilde temsil ettik. Şimdi de bu güzellik içerisinde Bağcılar’da bizler için oy isteyecekler. 

[PAGE]

Bağcılar’da kültür mozaiği oluşturduk”

Bağcılar insanı bir bütün. Bağcılara bakıldığında farklı bir ilçe. Bünyesinde çok farklılıkları bulunduran bir yer. Türkiye’mizin tüm vilayetlerinden, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Bosna Hersek’ten, Kazakistan’dan göç alarak oluşmuş bir yer. Ama iyi bir yönetim sergileyip, bu farklılıklardaki o güzellikleri güzel bir şekilde harmanlayıp, kültür mozaiği oluşturduk. Aslında farklılıklarımızın birer farklılık değil, birer zenginlik olduğunu gösterdik.

Sıkıntılarımızı teker teker bitiriyoruz”

Bağcılar’ı güllük gülistanlık almadık. Geçmişten çokça bahsedip, zaman harcama değil bugünün değerlendirmesini yapıp, gelecek için ne yapılabilir, hızlı bir süreçte projelerimizi ortaya koyduk. 1992 yılından bu güne kadar alt yapı, üst yapı bir ok problemleri çözdük. Ama hiçbir zaman yeterli bulmuyoruz. Hizmetin en iyisini vermeye devam ediyoruz.
En büyük sıkıntılarımız trafik, otopark ve kentsel dönüşüm. İstanbul’un, İzmir’in, Ankara’nın Büyükşehirlerin en büyük problemleri bunlar. Bunlarla alakalı ne tür projeler üretilebilir, hedef ne olabilir bunları düşünmek ve yapmak lazım.

“Hatamız olabilir ama asla kastımız olmadı”

Geçen iki dönem öncesinde Türkiye’de artık birilerini eleştirerek, karalayarak veya farklı yollar denenerek yapılan siyasetin bittiğini görüyoruz. Özellikle yerel yönetimlerde. Artık halk çok yakından takip ediyor. Yeni projeler, yeni bir vizyon varsa, onu anlatın diyor. Bu da Türkiye’nin demokraside gelmiş olduğu noktayı işaret ediyor. Bizler de insanız; hatamız olabilir ama asla kastımız olmadı. Hiç kimseyi farklı görmedik. Allah bana görevde bulunduğum süreçteki teveccühün fazlasını görevden ayrıldığım sürede de nasip etsin diye hep dua ettim. Bu çok önemli. Bir yerlerde olduğunuzda selam vereniniz çok olur. Ama oradan ayrıldığınızda eğer bu dostluklar baki değilse, bunun hiç anlamı yok. 

[PAGE]

16 okul arazisi kazandırdık”

Bağcılar’daki önceliklerimizin başında eğitim geliyor. Bu konudaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 1,5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre içerisinde 16 tane okul arazisini Bağcılar’a kazandırdım. 8 tane hayır sahibinden okul bağışı aldık. Bu konuda tüm gayretimi sonuna kadar devam ettireceğim. Göreve ilk geldiğimde okullarımıza projeksiyon ve bilgisayar aldık. Şimdi kameralı güvenlik sistemlerini kurduk. Hem içerden hem dışarıdan gece görüşlü kameralar yerleştirdik.

“Gençlik merkezi projelerimiz hazır”

Mahalle kütüphanelerimiz vardı, bunları bilgi evleri şeklinde çoğaltıyoruz. 22 mahallede bilgi evlerimizi açacağız. Özellikle çocuklarımız bilgi evlerinde branş derslerinin takviyesinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunma imkanı buluyor. Lise ve üniversite öğrencilerimiz de gençlik merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulanacak. Bu yıl 2 tane gençlik merkezini faaliyete geçireceğiz. Yüzme havuzuyla, bowling salonuyla, spor salonlarıyla ve dersliklerle gençlik merkezlerini hayata geçirmiş olacağız.

“Ağaçlar binaların boylarını geçti”

Çevreye ayrı bir önem veriyoruz. Gerek parklarla yeşillendirirken, gerek dikmiş olduğumuz ağaçlarla da Bağcılar’da artık ağaçlar binaların boylarını geçmeye başladı. Bunun yanında bir de meyve bahçeleri oluşturduk. Üzüm ve kiraz bahçeleri oluşturduk. Şimdi de kestane ve kayısı bahçeleri oluşturacağız. Buradaki amacımız yeşillendirirken, mini piknik alanları da oluşturmak istiyoruz. Her mahalleye bir tane meyve bahçesi yapacağız. Meyve bahçelerinde şöminesiyle, ocağıyla, mangalıyla bağ evi yapıyoruz. Mahalle halkı gelip, komşularıyla güzel vakit geçirecekler. Böylelikle unutmuş olduğumuz komşuluk ruhu gelişecek ve birbirimizi tanıyacağız.

“20 bin nüfusa bir sağlık ocağı”

Her mahalleye sağlık ocağı projemiz vardı, bitti. 22 mahallemizde sağlık ocaklarının yapımı bitti ve ikincilerinin yapımına başlandı. Hedefimiz en kısa zamanda 20 bin nüfusa bir sağlık ocağı. Aile hekimliğine geçmeden altyapımızı böylelikle oluşturmuş olacağız.

“Mutlu yuva, huzurlu toplum”

Özürlüler sarayımızda 16 dalda meslek edindirme kursu açtık. Meslek öğrenirken, ürettiklerini satabilecekleri bin metre karelik bir sergi alanları oluşturacağız. Mutlu yuva, huzurlu toplum projesini başlattık. Tabanında ve temelinde psikolojik danışmanlık var. Bağcılar’da uzman psikologlar tarafından sekiz noktada mutlu yuva, huzurlu toplum seminerleri veriyoruz. El emeği, göz nuru çarşımız var. Ev hanımlarımızın el emeğiyle yaptıklarını satabilecekleri bir kültür merkezi yapacağız. Bu merkezde spor salonları, kreş ve meslek edindirme kursları da olacak.

“Çok amaçlı proje”

Pazar yerleri ile ilgili projelerimiz hazır. Hızlı bir şekilde buna başlayacağız. Sokak pazarlarından kurtulacağız. Altlarına katlı otopark, üzerinde pazar yeri olacak. Aynı zamanda kurban kesim yeri ve afet zamanlarında da kullanılabilecek çok amaçlı bir proje. 

[PAGE]

Her okula spor salonu”

Her okula bir spor salonu projemiz var. Bu yıl Bağcılar’da 5 tane kapalı spor salonu yaptıracağız. Hayırseverlerimizi de teşvik edip, her okula bir spor salonu yaptırmak istiyoruz. Çocuklarımız spor yaparken, o mahalledeki insanlar beden eğitim öğretmenleri eşliğinde akşam sporları yapabilecekler. MOBESE kameralarını yerleştiriyoruz. Güneşli karakolu bitti, Yüzyıl karakolu da bitmek üzere. “Taktir ve teşekkürünü getir, kitabını al” projemizi gerçekleştirdik. 40 bin çocuğumuz yarı tatilde kitap okuyacak.

“AB’den üç proje”

Avrupa Birliği projeleriyle Bağcılar’a büyük bir açılım getirdik. Üç tane proje birden aldık. Doğalgaz kaynakçılığı ve klima, soğutma ustalığı üzerine iki proje başladı. Diplomalarını aldıkları zaman çalışmaya başlayacaklar. Diğer bir projemiz de göçle gelen kadınlarımızın şehirlere adaptasyonu. Bu çok önemli bir proje ve en kısa zamanda bu projemize de başlamış olacağız. MİA, 2010 yılında Mahmutbey ve Bağcılar’ın vizyonu olacak. Metro çalışmaları devam ediyor. MİA bölgesine dört tane otel yapmayı düşünüyorum. Bir tanesi bitti, diğerlerini de 2010 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bağcılar’da sanayi arsası, parselleri artık yok. Bağcılar’da sanayi imarlardan kalktı. Bağcılar’da konut yapılaşmasının yanında iş merkezleri, alışveriş merkezleri, kültür merkezleri, kongre merkezleri ile İstanbul’un en güzel bölgesi olacak.