BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Babacan aday mı yakın çevresine söylemiş

Ali Babacan 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olacak mı? Deniz Zeyrek edindiği kulis bilgileri paylaştı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, Ali Babacan'ın Başbakan Davutoğlu’nun aday olma konusundaki çağrısını karşılıksız bıraktığını iddia etti.

Hükümette ekonominin patronu Babacan'ın ne yapacağı merak konusu. AK Parti aday listelerinin şekillenmeye başladığı şu günlerde gözler ekonomi kurmaylarına çevrildi.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in yakın çevresinden edindiği kulisleri aktardı.

AK Parti kulislerinde Davutoğl'nun Babacan’a ‘Adaylık için başvuru yapın’ mesajı verdiğini söyleyen Zeyrek, her iki isim için dolaşan son kulisleri  yazdı.

İSTEKSİZ

- Ali Babacan: Siyasette devam etme konusunda isteksiz. Babacan Tekstil’in başına geçip, büyütmeyi planlıyor. Bu nedenle Başbakan Davutoğlu’nun aday olma konusundaki çağrısını karşılıksız bıraktığı konuşuluyor. Yakın çevresine “adaylık başvurusu olmadan da aday gösterebilirler” dediği de iddialar arasında. “Tek çıpa mali disiplin” yaklaşımıyla, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan gelen farklı ekonomik yaklaşımlar karşısında ekonominin dümeninde daha fazla kalamayacağı endişesi de var. Ayrıca, aday olsa, AK Parti tek başına iktidara gelse bile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine o kritik görevi vermeyebileceği de Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında. Bütün bunları hesaba katan Babacan’ın aday olması, ekonominin başında kalması düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

- Mehmet Şimşek: Adaylık başvurusu yaptı. Görev verilirse kabul etmeyi planlıyor. Ancak görev alırsa ekonomi yönetimi konusundaki mevcut duruşunu değiştirmeyi düşünmüyor. Yakınlarına ‘Ben doğru olanı yaparım, yapmamı istemezlerse ben giderim’ dediği konuşuluyor. Diğer taraftan, ekonomi yönetiminin ekip işi olduğuna ve Babacan ya da onun gibi kararlı bir isim olmadan yürümeyeceğine inanıyor. Geçici hükümette Babacan’ın koltuğuna oturan Cevdet Yılmaz’ın konumunu koruması halinde birlikte çalışma önerisini reddetmeyecek.