BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  GÜNCEL

Baba Yorgodan insanlık dersi

'Öldürücü milliyetçiliğin' yükselişine dikkat çekti Cün Dündar. Tehditlerle bunalan yazar çare 'yaşatıcı insanlıkta' dedi.

Abone ol

Öldürücü milliyetçilik yükselişe geçti. Gazeteci, yazarr ve aydınlara yönelik linç kültürü gelişti. İçe kapanan farklılığa tahammül edemeyen kitlelerin yarattığı ortam Milliyet yazarı Can Dündar'ı ürküttü.

karşısında MGK'nin yaptığı hayata vurgu yapan Dündar, 2005 yılında aşırı sağı tehdit olmaktan çıkarmasının tehlikesine işaret etti.

Öldürücü milliyetçiliğin panzeniri olarak yaşatıcı insanlığı gören yazar ölen Rum vatandaşı Yorgo Kutruli'nin organlarının dört kişiye hayat verdiğine şu sözlerle değindi:

"14 yaşındaki, cumhuriyet yurttaşı Yorgo Kutruli trafik kazasında öldü 10 gün önce... Babası organlarını bağışladı. Şimdi onun kalbi, karaciğeri, böbrekleriyle 4 ayrı insan, belki farklı bir açıdan, Yorgo'nun penceresinden bakıyor dünyaya... Bir de bu Türkiye var:
Başkalarına kin saçan değil, başkalarıyla yüreğini paylaşan güzelim insanların ülkesi... "Savaş kültürü"nü yenecek olan, bu insanlık işte..."