BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafakta sevgili sıkıntısı

Yeni Şafak gazetesinin verdiği "Sevgililer Günü" ilavesi gazete içinde tartışmaya neden oldu.

Abone ol

Okurlardan gazetenin "Sevgililer Günü" eki vermesine eleştiriler geldiğini belirten "Okur Sözcüsü" (ombudsman) Yusuf Ziya Cömert, ekin gazetenin çizgisine uygun olmayan unsurlar içerdiğini yazdı. Cömert, Yeni Şafak'ta olması gereken yayın sürecinin bazı mekanizmalar atlanarak işlediğini belirtti.

"Sevgililerin Sevgililer Günü'ne ihtiyacı mı var? Bence yok. Sevgi varsa bütün günler Sevgililer Günü'dür" diyen Cömert, Yeni Şafak'ın Sevgililer Günü nedeniyle cuma günü çıkardığı ilaveyi "Sevgililer Günü 365 gün 6 saat" başlığıyla masaya yatırdı.

"Sevgililer Günü bir Hıristiyan günü", "Kapitalizmin tüketim için teşvik ettiği bir gün" gibi farklı yorumlar yapan okurlara "Hepsinde haklılık payı buluyorum" sözleriyle katıldığını belirten Cömert'in yorumu şöyle oldu:
"(...) Yeni Şafak'ın ilavesi, birçok okuyucumuzun da değerlendirdiği gibi Yeni Şafak'ın yayında izlediği çizgiye uygun düşmeyen unsurlar içeriyordu. Bunu ben de sorguladım. Yeni Şafak'ta olması gereken yayın süreci, bazı mekanizmalar atlanarak işlemişti...

Bunda kendi sorumluluğumu da göz ardı etmiyorum. Benzer yanlışlıkların tekerrür etmemesi için gerekli tedbirleri almamız ve süreçlerin doğru işleyip işlemediğini daha iyi takip etmemiz gerekiyor."