BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aziziye'de dolu dolu şenlik çoşkusu

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi’nde düzenlenen 1. Aziziye Ovacık Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katıldığı şenliklerde katılımcılar eğlenceye doydular.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Ovacık Nahiyesi’ne bağlı 35 köy muhtarının düzenlediği şenliklerin ana sponsorluğunu ve ağalığını Destebaşı Şirketler Grubu üstlendi.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞIYLA BAŞLADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliklere, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Başbakan Müşaviri Muharrem Çığlık, Süreyya Polat, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ile vatandaşlar katıldı.

Yakutiye Belediyesi Mehteran ve Erzurum bar ekibinin gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

CENGİZ’DEN KAPLICA GESTİVALİ MÜJDESİ

Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, tüm katılımcılara teşekkür ederek, Ovacık şenliklerinin başlangıç olduğunu ve önümüzdeki yıl Kaplıca Festivali düzenleyerek, şenlik kültürüne farklı bir imaj kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise, ilçenin köylerinin ihtiyaçlarını giderme noktasında büyük çaba sarfettiklerini ifade ederek, vatandaşlardan kız çocuklarını okula göndermelerini istedi.

ÇIĞLIK: KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ

1. Aziziye Ovacık Şenliklerini organize etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 35 köyün katıldığı şenliklerin bir ilk olması nedeniyle büyük anlam ifade ettiğini belirtti. Çığlık, “Şenliğin amacı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi canlandırmaktır. İnşallah bu şenlikler daha da nitelik kazanarak devam edecek.” dedi.

ÖZTÜRK: BU ÜLKEYE AİT OLMANIN HAZZINI BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Çoğu vatandaşımız zamanın gereği başka şehirlerde, memleket hasretiyle günlerini geçiriyorlar. Festivaller, şenlikler, toplantılar bu vesileyle hem akrabalarınızla birlikte olmayı, hem ortak kültürel paydada olan insanlarla bir arada olmayı ve hem de hasretini çektiğiniz memlekette bulunmayı sağlıyor.

Atalarımızdan, dedelerimizden getirdiğimiz bu kültürün yaşaması için, bu tür festival ve şenliklerin önemi büyüktür. Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki, bu dadaşlar diyarında insanlarımız, gururla gezsinler, huzur içerisinde dolaşsınlar birlikte bu ülkeye, bu topraklara ait olmanın hazzını yaşasınlar.” şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZAK: BU COĞRAFYADA ERZURUM GİBİSİ YOK

“Asil, güler yüzlü ve necip Dadaşlarla bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Şenlik alanının girişinden, protokol bölümüne kadar gösterdiğiniz sevgi ve ilgiden dolayı son derece mutlu oldum. Ben böyle sevgi hiçbir yerde görmedim. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri mutlu görmek, bizleri mutlu ediyor.

Bu organizasyonların önemi çok büyük. Almanya’dan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen insanlar burada buluşuyor, bir sevgi ve dostluk ortamı oluşuyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Erzurum’un yüreğimizde ayrı bir yeri var ve bu coğrafya da Erzurum gibi bir yer yok. Çünkü Erzurum Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı kutsal bir diyardır.” ifadelerini kullandı.

ŞENLİK AĞALARINA PLAKET

Bakan Özak ile Milletvekili Çığlık, şenlik ağası Destebaşı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Destebaşı ile Yönetim Kurulu Üyesi Recep Destebaşı’na birer plaket verdiler. Destebaşı kardeşler plaketlerini alırken, yamaç paraşütü ile şenlik alanına inen sporcu alkış yağmuruna tutuldu.

Daha sonra şenliğin tertip komitesinde yer alan 35 köy muhtarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Bakan Özak ve protokol üyelerine cağ kebap ile kadayıf dolması ikram edildi.

SANATÇILAR COŞTURDU

Şenlikte sahne alan Selahaddin Kazanoğlu, Vahit Alkır, Nevzat Soydan, Veysel Sayan, Sevgi Ateş ve Yavuz Değirmenci seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcılara doyumsuz anlar yaşattılar. Vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlendiler.
Programın son bölümünde tertip komitesine teşekkür plaketi verilirken, şenlikler cirit ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Programa Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve Türkiye’nin çeşitli illerine mensup milletvekilleri ile Erzurum Dernekleri de telgraf göndererek, tertip komitesini kutladılar.