BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan ceza yağdırdı

Azerbaycan'da aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 16 kişi, çete suçundan cezalandırıldı

Abone ol

Azerbaycan'da aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 16 kişi, silahlı grup oluşturmaktan suçlu bulunarak çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, grubun elebaşı kabul edilen Arif Hacıyev ömür soyu hapse çarptırılırken, Emil Hacıverdiyev 10 yıl, Muhammed Ahmed Selim Hamdan, Hacı Çankayev, Abdullah Abdülkerimov, Şirin Aliyev 7'şer yıl, Aslan Berkov, İsa İslamov, Karanay Abdülhamedov, Arsen Gaziyev, Jembek Esadullayev, Faruk Dalga, Mustafa Delibaşlar, Emin İnan, Selçuk Hayal ve Cuma Karakaş ise 5'er yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme, Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye, Rusya ve Yemen
vatandaşlarından oluşan 16 kişilik grubu Gürcistan'ın Çeçenistan'a yakın Panki vadisinde silahlı eğitim almak, El Kaide üyesi olmak, yasa dışı silah bulundurmak, terör eylemleri yapmak ve bu kapsamda polis memuru Mövlan Alibeyov'u şubat ayında Bakü'de öldürmekten suçlu buldu.

Grup üyelerine yönelik suçlamalar arasında, Çeçenistan'da savaşmak isteyen gençlerle temas kurmaya çalışmak da bulunuyor.

Azerbaycan'da daha önce de Çeçenistan ve Yukarı Karabağ'ın kurtarılması için savaşmak gibi gerekçelerle bir araya geldikleri bildirilen bazı silahlı gruplar yakalanmış ve çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.