BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Azarın şahidi Tüzün konuştu

Başbakan Erdoğan'ın Meclis Başkanı Şahin'i azarladığına tanık olan CHP'li Milletvekili Tüzün o diyaloğu anlattı

Abone ol

 TBMM Katip Üyesi ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Erdoğan ile Şahin arasında geçen diyaloğu anlattı.Tüzün, Başbakan Erdoğan'ın, 'Burası miting alanı değil, bu nasıl Meclis yönetimi' sözlerine Şahin'in 'Gereğini yapacağım efendim' karşılığını verdiğini söyledi.

TBMM Katip Üyesi Tüzün, Meclis'te bazı CHP milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek iki gündür gazete ve televizyonlarda 'Başbakan Meclis Başkanı'nı azarladı' şeklinde verilen haberlerle ilgili detayları açıkladı.

TBMM Başkanlık Divanı üyesi olarak 7 yıldır görev yaptığına işaret eden Tüzün, daha önce de bazı polemik ve tartışmaların yaşandığını ancak oradaki ufak tefek tartışmaları kamuoyuna yansıtmadıklarını belirtti. Amacının TBMM'yi, Meclis Başkanı'nı ve Başbakan'ı yıpratmak olmadığını dile getiren Tüzün, buna karşın 10 Kasım günü yaşananların hem TBMM'yi, hem de Başkanını yıprattığını ve hırpaladığını söyledi. Tüzün, demokratik açılımın 10 Kasım günü yapılan öngörüşmeleri sırasında nöbetçi Başkanlık Divanı üyesi olduğunu hatırlattı. 
 
BAKAN ATALAY'A VURAL'IN TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın konuşma yaptığı esnada Genel Kurul'da yaşanan tartışmalar üzerine Meclis Başkanı Şahin'in oturuma ara verdiğini anlatan Tüzün, nöbetçi olduğu için tartışma yaşanan sıralara gittiğini, ardından kürsünün arkasında bulunan Başkanlık Divanı odasına geçtiğini söyledi. Odaya girdiği sırada İçişleri Bakanı Atalay ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında bir tartışma yaşandığına işaret eden Tüzün, Vural'ın İçişleri Bakanı'na, 'Siz bakansınız, AK Parti grup başkanvekili gibi konuşamazsınız. Hükümet Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetidir, sadece AK Parti'ni değil' dediğini, Atalay'ın ise Vural'a, 'Siz benim çok eski arkadaşımsınız ama 3 aydır bana ve grubuna resmen küfür ediyorsunuz, vatan haini diyorsunuz' karşılığını verdiğini belirtti. Tartışma sırasında kapının açıldığını ve içeriye Başbakan'ın girdiğini ifade eden Tüzün, Erdoğan'ın Meclis BaşkanI Şahin'e, 'Siz bu toplantı salonuna grup başkanvekillerini çağırdınız ama ben de grup başkanı olarak girdim' dediğini anlattı.

"SİZ BUGÜN BAŞKANLIK YAPMAMALIYDINIZ" DEDİ

Tüzün, Erdoğan ve Şahin arasında yaşanan diyaloglarla sonrasındaki gelişmeleri şöyle aktardı: "Oktay Vural ile İçişleri Bakanı'nın tartışması devam ediyordu. Bu tartışmanın arasına giren Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı'nın hükümetin bir üyesi olduğu kadar AK Parti'nin de bir üyesi olduğunu söyleri ve 'Sizin yaptıklarınızı da görüyoruz' dedi. Daha sonra Meclis Başkanı Şahin'e dönerek, 'Bu pankartların açılmasına nasıl izin verirsiniz. O kartonları attırsana dışarı' dedi. Şahin ise 'Çıkartacağım, onun için ara verdim' karşılığını verdi. Başbakan'ın, 'Burası bir parti miting alanı değil, bu nasıl bir Meclis yönetimi' sözleri üzerine Şahin, "Gereğini yapacağım efendim" dedi. Başbakan ise, 'İçeriden en son ben çıktım. Pankartlar ve dövizler hala içeride. Toplanıp dışarı çıkartılmadı" dedi. Ben Genel Kurul salonuna dönerek İdare Amirinden pankartların dışarı çıkartılmasını rica ettim. Geri döndüğümde Meclis Başkanı Şahin oturumu yönetmek için ayağa kalkmıştı. Başbakan sinirli ve öfkeli şekilde, Meclis Başkanı ayaktayken kulağına birşeyler söyledi. Bunu duyma imkanım olmadı. Daha sonra Genel Kurul'u açtık. Sayın Atalay konuşurken ben sayın Meclis Başkanı'na dönerek, 'Siz bugün Başkanlık yapmamalıydınız. Kendinizi ve Meclis Başkanlığı makamını çok hırpalattınız. Genel görüşme günü Başkanlık yapsaydınız daya iyi olurdu' dedim. Şahin ise 'Ne farkederdi sayın Tüzün' dedi. Ben de 'Çok şey farkederdi. O gün genel başkanlar da burada olacak. Bu noktada sert tartışmalar olmayabilirdi' dedim. TBMM Başkanı ile Başbakan arasında 10 Kasım günü benim şahit olduğu konular bundan ibarettir."

CHP grubunun Atatürk'e bağlılığını hiçbir zaman kaybetmediğini vurgulayan Tüzün, CHP milletvekillerinin bu duyarlılıklarını önplana çıkartmak için hazırladıkları pankartları gösterdiklerini söyledi. Tüzün, bir gazete küpüründe yer alan ve DTP kongresinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin açıldığını gösteren fotoğrafı kaldırarak, "Bu posterin açılması serbest, CHP milletvekillerinin Atatürk'e bağlılık göstermek için açtığı pankartlar yasak mı?" diye sordu.

Tüzün, bir soru üzerine odada bulunan MHP'li Vural'ın Başbakan girdikten sonra odayı terkettiğini, AK Parti Grup Başkanvekillerinin ise odada olduklarını ifade etti. Tüzün, Başbakan'ın, kendisinin odada bulunduğunu farketmiş olması gerektiğini de dile getirdi.