BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.505,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık a bilim sanatla buluştu

Ayvalık'ta Sakarya İlköğretim Okulu’nun minik öğrencilerinin Teknolojik Tasarım ve Güzel Sanatlar sergisi izleyenleri adeta büyüledi.

Abone ol

Ayvalıklı tasarım mucitleri olarak da adlandırılan, Sakarya İÖ öğrencilerinin, Teknolojik Tasarım ve Güzel Sanatlar sergisi açıldı. Deprem uyarı sisteminden yangın alarmına, çekmeceli merdivenden doğal buzdolabına ve teleskopa kadar pek çok ilginç proje, sergiyi gezenleri hayretler içinde bıraktığı gözlendi.

Sakarya İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen Bilim Şenliği açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın yanı sıra, okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı. Teknoloji Tasarım, Fen ve Teknoloji ile Görsel Sanatlar alanında öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının sergilendiği ürünler büyük ilgi gördü.

Teknoloji Tasarım öğretmenleri Perihan Filiz ve Gülçay Sevinç, Fen ve Teknoloji öğretmenleri Volkan Yücel ve Reyhan Sepetçi ile Görsel Sanatlar öğretmeni Mustafa Sevinç gözetiminde 6–7 ve 8. sınıf öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergide 100 proje sergilendi. Düzen, kurgu ve yapım kuşağı olarak üç aşamada yürütülen çalışmada, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirdiği ve neden sonuç ilişkisi mantığıyla düşünmelerini sağladığı belirtildi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, öğretmenleri emeklerinden ve özverilerinden dolayı kutlayarak, "Bu tür etkinlikler gençlerin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız eğitim sürecinde, onların hayatı kolaylaştıracak tasarımlar hazırlamalarına da olanak sağlıyoruz. Hem zihinsel becerileri hem el becerileri gelişiyor" dedi.

Törende, yaklaşık bir ay süreyle bu yılki 23 Nisan kutlamalarına hazırlanan 6. sınıf öğrencilerinin boş geçen dersler nedeniyle SBS başarı oranlarının olumsuz etkilendiğini anımsattığımız Kırbaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, önümüzdeki öğretim yılında Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılması için çalışma yürüttüğünü söyledi. Uzmanlar, SBS'nin gençlerin psikolojisini bozduğunu ve kişisel gelişim sorunlarına yol açtığını belirtiyor.