BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sevgi Bayrağı Kayseriye ulaştı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilecek olan sevgi bayrağı Kayseri'de.

Abone ol

Samsun'dan yola çıkan ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilecek olan sevgi bayrağını Kayserili gençler teslim aldı.

Sevgi bayrağı Sivas-Kayseri il sınırı Beşeteppeler mevkiinde yapılan törenle Kayserili gençlere emanet edildi. Bayrak devir teslim törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, garnizon Komutanı Vekili Murat Kırkaya, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kayseri İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tören başladı.

Sevgi Bayrağı Ahmet Ayık Spor Lisesi öğrencisi Mehmet Emre Karadağ tarafından Sivas Valisi Ali Kolat'a teslim edildi. Bayrağı öperek alan Vali Kolat Sivaslı gençlerin taşıdığı bayrağı Kayseri Valisi Mevlüt Biliciye teslim etti. Vali Mevlüt Bilici ise öperek aldığı bayrağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul ettiğini ve 19 Mayıs'ın en önemli dönüm noktası olduğunu belirterek "19 Mayıs milletimizin kaderinin değiştiği gündür. 19 Mayıs, yeniden şahlanışın bir sembolüdür. 19 mayıs birlik ve beraberliğin vatan sevgisi ile harmanlandığında engel tanımayan güce dönüştüğü günün adıdır" dedi.

Vali Mevlüt Bilici öperek aldığı bayrağı Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Bahadır Erdoğan'a teslim etti.
Sevgi Bayrağı bu gece Kayseri Lisesi'nde kaldıktan sonra yarın Kayseri- Nevşehir il sınırında düzenlenen törenle Nevşehirli gençlere teslim edilecek.