BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.473,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır Valisi veda ziyaretinde

İstanbul Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sivil toplum örgütlerine veda ziyaretini sürdürüyor.

Abone ol

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, bölgenin yıllarca idareciler tarafından yanlış yönetildiğini ve bu nedenle büyük açılar çekmek zorunda kaldığını söyledi.

Vali Mutlu ise Diyarbakır halkının sesi olmaya devam edeceğini belirterek, ''Benim maddi ve imza valiliğim bugün itibariyle bitmiş olabilir ama manevi valiliğim her zaman devam edecektir'' dedi.

BU HALK GAFFAR OKAN'I SAHİPLENDİ

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu Vali Mutlu'dan esnaf camiası olarak büyük destek gördüklerini belirterek, ''Bölge halkı yıllarca idareciler tarafından yanlış yönetildi ve büyük acılar çekmek zorunda kaldı. Esnaf ve sanatkarımız bunların en büyük sıkıntısını çekti. Esnafımız yıllarca kepek kapatmak zorunda kaldı. Rahmetli İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan'ı bölge halkı sahiplendi.

Buna emin olunki bölge halkı sizi de sahiplenmiştir. Sizin gibi insanların varlığı bu ülkenin varlığına birliğine dirliğine büyük destek olacaktır. Bugüne kadar bölgede hizmet eden bürokratlar siz ve rahmetli Ali Gaffar Okan Emniyet Müdürü gibi hizmet etseydi, bölgede bu kadar acı ve sıkıntı yaşanmayacaktı. Esnaf camiası olarak yapmış olduğumuz tüm projelerde büyük destekler gördük.

SODES projelerimizde, esnafımızın büyük sorunları arasında bulunan siteleşme konularında KOSGEB kredilerinde esnaf camiamıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde bürokratların halkla iç içe olmasının en büyük
başarılardan biri olduğuna inanmaktayım. Diyarbakır'da bunu başardığınıza inanıyorum. İstanbul'da çok iyi işlerde başaracağınıza inancımız sonsuzdur. Her zaman sizlerin yanında olacağız''dedi.

DUALARINIZI BİZDEN ESİRGEMEYİN

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise Ebedinoğlu'nun yapmış olduğu konuşmalardan etkilenerek gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Mutlu Diyarbakır halkının sesi olmaya devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:
''72 milyon nüfuslu bir ülkede hiç kimsenin gözünden yaş akmasını istemiyorum. Memleketin hayrı ve refahı için birçok kez büyük riskler aldım. Buna emin olun ki duruşum, inancım, bugün neyse bundan sonra da böyle olacaktır. Benim maddi ve imza valiliğim bugün itibariyle bitmiş olabilir ama manevi valiliğim her zaman devam edecektir. Bu sahabeler şehrinde edilen dualar mukaddestir. Bu bölgenin kıymetli dualarını bizlerden esirgemeyin."

Konuşmaların ardından Vali Mutlu'ya başarılarından dolayı DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu tarafından plaket verilirken diğer oda başkanlarıy ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.