BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durak'a 36 yıl hapis istemi

Mal ve hizmet alımı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddia edilen sanıklar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının 2005 ve 2010 yılları arasında "refüj ve yeşil alanların düzenlenmesi, bakımı, çiçek alımı ve işçi çalıştırılması" ile ilgili yapılan mal ve hizmet alımı ihalelerine fesat karıştırıldığı iddia edilen sanıklar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yanı sıra eski genel sekreter Hasan Gülşen, Fen İşleri Müdürü Nermin Akray, Park ve Bahçeler Müdürü Sebahattin Karabulut, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Selçuk Özkök'ün de aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 37 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesine açılan davada sanıklar hakkında "ihalelere fesat karıştırdıkları"suçlamasıyla 5 yıldan 36 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

İddianamede bilirkişi raporları, tespitler ve 10 başlık altında toplanan delillere göre, söz konusu ihalelerin, kanununun emredici hükümlerine aykırı olarak ihaleyi kazanacak şirket veya kişi önceden belirlendiği öne sürüldü. İhaleye katılmak için davetiye hazırlanan firmalara davet yazısının iletilmediği ifade edilen iddianamede, firma ile alakası olmayan kişiler veya kazanması gereken şirket yetkililerine tebligatlar yapıldığı vurgulandı.

İhale kararlarının, komisyon toplanmadan verildiği, dokümanlarının bilahare kontrol edildiği ve eksiklerin giderildiği açıklanan iddianamede, komisyon üyelerinin topluca ve sürekli olarak ihaleye fesat karıştırılarak kanunun emrettiği rekabet, güven ve saydamlığı sağlamayarak kurumu zarara uğrattıkları kaydedildi.

Kurum çalışanların adrese teslim ihalelerden bilgi sahibi olmalarına rağmen şikayette bulunmayarak, hukuksuzluğa göz yumdukları savunulan iddianamede, şu görüşlere yer verildi: "Şüpheli Aytaç Durak'ın sözlü talimatları ile ihalelerin parçalara bölünerek onun belirlediği şirketlere ve özellikle Peyzaj Sanatları Şirketine verilmiştir. Bu nedenle bütün olaylardan Durak'ın da sorumlu olduğu ve talimatların başkanlık makamından alındığının diğer şüphelilerin beyanlarından anlaşıldığı..."

Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.