BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.506,38
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de 'boru hattına saldırı'

Suriye'nin resmi medyasında yer alan haberlere göre, Humus kenti yakınlarında bir petrol boru hattında patlama gerçekleşti.

Abone ol

Ülkede bugün de protesto gösterileri bekleniyor

Suriye'nin resmi medyasında yer alan haberlere göre, Humus kenti yakınlarında bir petrol boru hattında patlama gerçekleşti.

Devlet televizyonu, patlamayı "teröristler tarafından gerçekleştirilen bir bombalı saldırı" olarak tanımladı ve sabotajcıları suçladı.

Ülkede cumhurbaşkanı Beşar Esad karşıtı protestoların başlamasından bu yana ikinci defa bir petrol boru hattı hedef alınıyor.

Deyr-ül Zor yakınlarında gerçekleşen ilk olayda, hükümet yetkilileri yangının kuru hava koşulları ya da boru hattında gerçekleşen bir sızıntı nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini söylemişti.

Ancak görgü tanıkları, İngiltere merkezli bir insan hakları örgütüne yaptıkları açıklamada boru hattında patlama yaşandığını ifade etmişti.

Gösteri çağrısı

Hükümet karşıtı eylemciler ise bir kez daha Cuma namazı sonrası gösteri yapılması çağrısında bulundu.

"Bizi sessizliğiniz öldürüyor" sloganıyla yapılacak gösteriler diğer Arap ülkelerine seslenmeyi hedefliyor.

Göstericiler ayrıca gece boyunca güvenlik güçleri tarafından ülkenin doğusundaki Deyr-ül Zor kentinde ve Şam'ın çevresindeki mahallelerde gerçekleştirilen baskınlarda en az 5 kişinin öldürüldüğünü ifade ediyor.