BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Aynı uçak kazasında öldüler

Kazan’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 50 kişinin arasında Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un oğlu İrek Minnihan...

Abone ol

Kazan’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 50 kişinin arasında Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un oğlu İrek Minnihanov ve Rus istihbarat kurumu FSB’nin Tataristan bölge müdürü Aleksander Antonov da bulunuyor. 23 yaşındaki İrek Minnihanov 3 ay önce Fransız asıllı Antonia Guichard’la evlenmişti.
44 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan Tataristan Havayollarına ait Boeing 737-500 tipi uçak, Moskova-Kazan seferini yapıyordu. Akşam saatlerinde Kazan havaalanına iniş yapmaya çalışırken aniden irtifa kaybeden uçak, yere çarparak alev aldı. Kaza sırasında, pilot, ikinci iniş denemesini yapıyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle, kazanın sebebinin araştırılması için bir komite kuruldu. Kazanın meydana geldiği sırada bölge, şiddetli rüzgarların etkisi altındaydı. Rus yetkililer, pilotaj hatası ya da teknik ekipmandaki arızanın da kazaya neden olabileceğini açıkladı.
Öte yandan, kazada hayatını kaybedenler için Pazartesi günü Tataristan’da bir günlük yas ilan edildi. Sigorta şirketi Sogaz ise, ölen yolcuların yakınlarına 2 milyon ruble (yaklaşık 123 milyar TL) ödeneceğini açıkladı.
Kazada hayatını kaybedenler arasında Donna Bull isimli İngiliz bir kadın da bulunuyor.
(İHA)