BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.411,12
HABER /  POLİTİKA

Ayla Akat'tan özgürlük açıklaması!

BDP Kürt sorununun nihai çözümünün Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasından geçtiğini düşünüyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER/ANKARA

BDP, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasının bir an önce hükümetin gündemine alınması gerektiğini söylüyor.

İnternethaber'e konuşan BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata da çözümün Abdullah Öcalan'ın özgürüğünden geçeceği görüşünde.

BİZ BUNU İKİ YILDIR SÖYLÜYORUZ

"Bu talep, yaklaşık iki yıldır bizler ve Kürt halkı tarafından dile getiriliyor. 2013 yılı ile başlayan süreç de değerlendirildiğinde önemli bir süreçtir. Bu süreçte en sağlıklı olan kendisinin, bu sürecin başlatanı ve örgütleyeni olarak rolünü oynayabileceği koşullara kavuşturulmasıdır."

Cezaevinden kardeşi aracılığı ile bir açıklama yapan Abdullah Öcalan'ın, "Dört duvar arasındayım. Konumumu da görüyorsunuz. Bu şartlar içinde yapacağım bu kadardır. Elimden geleni de yapıyorum. İletişimi kiminle kuracağım. Bunu devlet de biliyor, hükümet de biliyor. Aileler ve avukatlar yasal hakları olarak buraya gelmelidirler. Bu şartlarda ancak bu kadar şey yapabilirim. Elimden geleni yapıyorum.” sözlerini de değerlendiren Ayla Akat Ata şunları söyledi:

"Bunu Abdullah Öcalan'ın bunu söylemesine gerek yok. Biz zaten bütün halk onun dört duvar arasında olduğunu biliyoruz. O yüzden yıllardır kendisinin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü için koşulların sağlanmasını talep ettik.