BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aykut Oray hayatını kaybetti

Onu Bizimkiler dizisiyle tanımıştık. Katil tiplemesi yıllar boyu unutulmadı. Aykut Oray bugün hayatını kaybetti.

Abone ol

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan sinema oyuncusu Aykut Oray, kaldığı otelde ölü bulundu. Oray'ın cesedi otopsi yapılması için İzmir'e gönderildi. Oray'ın kalp krizi nedeniyle öldüğü sanılıyor.

Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, Köyceğiz'de düzenlenen 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne katılan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Aykut Oray'ın (67) kaldığı otelde ölü bulunduğunu belirterek, "Aykut Bey 4 gündür Köyceğiz'deydi, kaldığı otel odasında ölü bulundu. Savcı ve polis otelde inceleme yapıyor" dedi.

NEBAHAT ÇEHRE BULDU

Odasında tek kalan Oray, sabah kahvaltıya inmeyince arkadaşı Nebahat Çehre merak edip otel görevlilerine haberverdi. Çehre, otel görevlisi Ezgi Gençosmanoğlu ile bir başka görevliyi daha yanına alıp, saat 12.00 sıralarında Aykut Oray'ın odasına çıktı. İçeri girildiğinde, usta oyuncunun yatağın üzerindeki cansız bedeniyle karşılaşıldı. Elbiseleri üzerinde olan Oray'ın ağzından kan geldiği ifade edildi. Arkadaşının ölüsüyle karşılaşan Çehre gözyaşlarına boğuldu. Kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilen Aykut Oray'ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından otelden alınıp hastaneye götürüldü. Otopsiden sonra, sanatçının kesin ölüm nedeninin tespit edileceği bildirildi.

BÖBREKLERİM AĞRIYOR UYURSAM GEÇER

Bu arada, arkadaşının cansız bedeniyle karşılaşan oyuncu Nebahat Çehre de savcıya ifade verdikten sonra apar topar İstanbul'a hareket etti. Saat 13.30 uçağıyla İstanbul'a giden Çehre, Köyceğiz'den ayrılmadan önce gözyaşlarına hakim olamayıp, “Odada bulduğumuzda üstünü bile değiştirmemiş, giysileriyle duruyordu. Sanırım olanlar gece odaya gelir gelmez olmuş olmuş” demekle yetindi.

Oray ile filmi yanyana izleyen Gül Erda ise “Keşke yalnız başına otele göndermeyip ben de yanında gitseydim. Ama ‘Önemli bir şeyim yok. Belim ve böbreklerim ağrıyor. Siz filmi seyredin uyursam geçer’ deyince, tamam deyip tek başına gitmesine razı oldum” diye konuştu.

Ekrem Bora da “Türk sinema ve tiyatrosu çok büyük bir oyuncusunu kaybetti. Çok iyi arkadaşımdı. Yıllarca birlikte çalıştık. Çok üzgünüm” dedi.

EN SEVİLEN KATİL'Dİ!

[PAGE]



3 Ekim 1942’de İstanbul Üsküdar’da doğdu.

İlkokula, Buca Çaka Bey İlkokulunda başlayıp, Ödemiş Zafer İlkokulunda bitirdi. Ortaokula, Ödemiş’te başlayıp Manisa’da bitirdi. Liseyi, 1957 yılında babasının ölümünden sonra döndüğü Ödemiş'te tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ön Asya Dilleri ve Kültürleri bölümünden mezun olan Aykut Oray, Yüksek Lisansımı Hititoloji üzerine yaptı.

[PAGE]

1961 yılında tiyatroya, İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu’nda başladı. 1963’te profesyonel oldu ve 50’yi aşkın oyunda rol aldı.

1975’te askerlik sebebiyle oyunculuğa ara verdi. Askerlikten sonra evlendi ve ticaretle uğraşıp, kendi işini kurdu. 1988’de “Perihan Abla” isimli dizide birkaç bölüm rol alarak oyunculuğa döndü.

1989’da BRT Kanalında öğle kuşağındaki “Halk Matinesi” programının sunuculuk yaptı. Oray, evli ve 2 çocuk babasıydı.

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]